Nem támogatja Borbély Lénárd költségvetés-tervezetét a csepeli Fidesz-KDNP

Nem támogatja Borbély Lénárd polgármester 2024. évi költségvetés-tervezetét a csepeli Fidesz-KDNP – írta meg a pártszervezet lapunkhoz eljuttatott közleményében. Egy alternatív önkormányzati költségvetést nyújtották be, amely, mint írják, a jogszabályoknak megfelelően a tisztességes, fenntartható és biztonságos átmeneti gazdálkodás lehetőségét is garantálja.

2024. 02. 16. 12:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leírásuk alapján, a szervezet célja többek között megállítani és megakadályozni, hogy Borbély Lénárd korlátlan, ellenőrizetlen és korrupciógyanús módon használja fel a csepeliek közös adóforintjait. Helyette pedig biztosítani az önkormányzati kötelező és nélkülözhetetlen feladatok teljes körű ellátásához szükséges személyi és dologi kiadásokat.

Mint írják, a szervezet megakadályozná, hogy egy ún. „választási költségvetésben” Borbély Lénárdék közpénzt mentsenek ki maguknak és kiszolgálóiknak, illetve szabad döntési lehetőséget biztosítsanak a nemkötelező feladatok felvállalásában az újonnan megválasztandó polgármesternek és képviselő-testületnek. A közleményben javasolják egy vizsgálóbizottság létrehozását is, amelynek feladata a polgármester saját magáról elnevezett álcivil szervezetének, a „Közösen Csepelért – Borbély Lénárd Csapata” jogsértő és törvénytelen önkormányzati összefonódásának, pénzelésének felderítése – írja közleményében a csepeli Fidesz-KDNP. 

Borítókép: A XXI. kerület vezetője úgy látja, a főpolgármesternek kétfajta Budapest létezik (Fotó: Kurucz Árpád)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.