Orbán: A modern politika vastörvénye az alázat

A miniszterelnök szerint a magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni.

2024. 02. 17. 17:59
ORBÁN Viktor
Budapest, 2024. február 17. Orbán Viktor miniszterelnök évértékelõ beszédét tartja a Várkert Bazárban 2024. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A modern politika vastörvénye az alázat – jelentette ki mai évértékelőjében Orbán Viktor. Politikustársainak azt üzente: „akármilyen magasan is vagy, egyedül sosem lehetsz okos”. – Nincs védett hely, a legmagasabb hivatalban is lehet hibázni. A politikai hiba akkor is hiba, ha van rá magyarázat – utalt a köztársasági elnök által adott kegyelemre. 

– A lemondás esélyt adott Magyarországnak, hogy a bajból megerősödve kerülhessünk ki és úgy is fogunk – húzta alá Orbán Viktor a történtekkel kapcsolatban. Mint mondta, a magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni.

Jelezte, hogy egy új gyermekvédelmi törvényt kell benyújtani az Országgyűlésnek. A megfogalmazása szerint kétszínű baloldalnak azt üzente, ott majd vitézkedhetnek. 

– Az átmeneti időszakot szorítsuk minimálisra, ahogy az egy erős kormányzó párthoz illik – üzent a Fidesz-frakciónak a miniszterelnök az új államfő megválasztása kapcsán.

Szót ejtett róla, hogy öt éve kell nyomás alatt dolgozniuk, ami mindenkit megvisel. – Ötödik éve az egész ország és minden család keményen dolgozik, hogy megvédhessük azt, amit elértünk. A munkahelyeket sikerült megvédeni. Az egymillió új munkahely létrehozásán túl vagyunk. Még soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most – szögezte le. 

Kiemelte, hogy sikerült megvédeni a nyugdíjakat is, az pedig bravúr, hogy sikerült visszaadni a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal vett el az emberektől. A miniszterelnök ezért köszönetet mondott Varga Mihály pénzügyminiszternek. 

Az évértékelőről a teljes élő tudósításunkat ITT lehet visszaolvasni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.