Pest vármegyében is jól működik az új háziorvosi ügyeleti rendszer

Az első hétvégén több mint ötszázan hívták az új ügyelet telefonszámát.

2024. 02. 12. 14:32
null
Budapest, 2023. március 27. Új mentõautók az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja elõtt 2023. március 27-én. Tovább folytatódik a mentõszolgálat 2010-ben megkezdett korszerûsítése, most újabb 33 mentõautó beszerzésére nyílt lehetõség 1,5 milliárd forint értékben - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző hétvégi, kiugróan magas hívásszám után ezen a hétvégén már zavartalanul és gyors hívásfogadással működött a háziorvosi, alapellátási ügyelet 1830-as telefonrendszere Pest vármegyében és az ország más területein is – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében az Országos Mentőszolgálat.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, Fejér és Pest vármegye csatlakozásával már teljes lesz az új ügyeleti rendszer országos hálózata február elsejétől. 

Az új, egységes, államilag fenntartott alapellátási ügyelet célja, hogy kiszámíthatóbb, közvetlenül hozzáférhető és minőségileg is megfelelő ellátást kapjanak a betegek.

Az adatok szerint a két nap alatt Pest vármegyében 1626-an hívták fel az ügyelet telefonszámát, és a vármegye 21 ügyeleti telephelyén összesen 1015 beteg, köztük 408 gyermek részesült megfelelő ellátásban. 

Az országos ügyeleti betegszám a két nap alatt 10 113 volt. 

Az adatok szerint az első hétvégén több mint ötszázan hívták „kipróbálási céllal” az új Pest vármegyei ügyelet telefonszámát, ez a szám ezen a hétvégén kevesebb mint felére csökkent.

A működési és betegforgalmi adatokat a jövőben is folyamatosan elemzik annak érdekében, hogy a 1830 hívásfogadó kapacitása és az ügyeleti ellátó helyek erőforrásai mindenkor megfeleljenek a betegek szükségleteinek.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.