Több milliárd forint értékű ukrán cigarettát terített a magyar piacon egy nemzetközi bűnbanda

Ukrán, magyar és szír elkövetők ellen indult eljárás.

Forrás: MTI2024. 02. 21. 12:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen négymilliárd forint értékű ukrán gyártmányú cigarettán ütöttek rajta a pénzügyi nyomozók – tudatta a közösségi oldalán a pénzügyminiszter. Varga Mihály egy videót is megosztott a fogásról.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint a munkatársaik Budapesten és Fejér vármegyében egy időben, több helyszínen tartottak házkutatásokat. Két ukrán nemzetiségű férfit egy fejéri raktárban fogtak el, ahonnan a lefoglalt cigaretta jelentős része és nagyobb összegű valuta került elő. A közelben lévő másik raktárban szállításra előkészített cigarettát és fedőáruval megrakott kamiont találtak.

A rekordfogásban 35 millió szál illegális cigarettát foglalt le a NAV, az ukrán, magyar és szír elkövetőket büntetőeljárás alá vonták.

Az elfogott két ukrán férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe is vették őket, majd pedig az illetékes bíróság elrendelte letartóztatásukat. A tárcavezető arra kérte az adóhivatal vezetőjét, hogy megnövelt erőkkel folytassák az illegális dohánygyártókkal és -kereskedőkkel szembeni küzdelmet.

 

Borítókép: A bedobozolt 35 millió szál illegális cigaretta (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.