Különösen veszélyesek ma az utak, fájhat a fejünk az idő miatt + videó

Marad a tavaszias idő.

2024. 02. 08. 6:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délelőtt nagyrészt szakadozik, a nap második felében már döntően fátyolfelhős, napos idő valószínű – tájékoztat előrejelzésében a HungaroMet. Északon, északkeleten vastagabb felhőkkel borított tájakon elvétve szemerkélhet az eső. A délnyugati szél nagy területen lesz élénk, amit főként a Dél-Dunántúlon kísérhetnek erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között várható, de a tartósabban felhős, szélvédett északkeleti tájakon 10 fok körüli, illetve helyenként néhány fokkal az alatti értékeket is mérhetnek.

Késő estére 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

 

Nehéz nap a frontérzékenyeknek

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, amely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet – olvasható a Köpönyeg orvosmeteorológiai előrejelzésében.

Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Emiatt sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami

növeli a balesetek előfordulásának kockázatát.

A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.