Valentin-napi átverésre figyelmeztet a rendőrség, jobb lesz, ha figyel

Nem minden az, aminek látszik.

2024. 02. 14. 7:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miért ne találhatnánk meg életünk párját az interneten? Miért ne lehetne végre nekünk is szerencsénk egy jóképű és ráadásul gazdag férfi mellett? Ezt gondolhatta valószínűleg az a nő is, aki élete szerelme helyett végül csak egy csalóba botlott bele. 

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy hölgy az igencsak jóképű, ám külföldön élő magyar fiatalemberrel az interneten ismerkedett meg. A férfi az egyik közösségi oldalon hitette el kiszemelt áldozatával, hogy most már elég volt a kalandokból, látott ő már eleget, és szeretne megállapodni, ő pedig tökéletes erre. 

A levelezés során volt olyan kedves, és megosztotta a nővel azt is, hogy egy távoli országban katonaként szolgál, de hivatását most már abbahagyná, és inkább visszaköltözne Magyarországra a tartós kapcsolat érdekében.

A sármőr katona a vagyonát is örömmel megosztotta volna kiválasztottjával,  hogy közös életük gondtalanul teljen, ám a több millió dollárnyi pénz hazahozatalában már kért egy kis segítséget. A levelezés szerint a csaló azt mondta, a pénz egy futárcégen keresztül érkezne Magyarországra, amelynek költsége több százezer forintra rúg, ezt itthon kellene kifizetni a nőnek, amelynek utalásához megadott egy számlaszámot is.

A nőnek szerencsére gyanús lett a dolog, és még időben átlátta a helyzetet, így a bűncselekmény meghiúsult, a jóképű katona és a vagyona pedig szertefoszlott az interneten: a hölgy azonnal megszakította a kapcsolatot a csalóval.

A rendőrség figyelmeztetése szerint az ilyen jellegű esetek tipikus sértettjei az ötven év fölötti, egyedül élő nők, de volt már rá példa, hogy férfiakat sem kíméltek a szélhámosok. Az áldozatok nagy része naivan, a valódi szerelemre várva kerül a csalók bűvkörébe, akik megnyerő stílussal, a közös életről szóló ígéretekkel valósítják meg a bűncselekményeiket.

– Csalókra kell gyanakodni az online térben az ismerkedés során, amennyiben a vadidegen nagyon hamar szerelmet vall, esetleg összeköltözést ígér; vagy különböző indokokra hivatkozva nem akar telefonon vagy videóhívásban beszélni. Ha pedig azt állítja, nem kaphat és küldhet postai levelet, szintén gyanakodjunk, mert még az aktív katonai szolgálatot teljesítőkre sem igaz ez az állítás. Akkor is szakítsuk meg a kapcsolatot, ha pénzt kér magának, rokonának, ismerősének vagy egy futárcégnek – összegezte a rendőrség.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.