A csepeli polgármester nem kér a helyi Fidesz ajánlatából

Borbély Lénárd nem fogadta el Németh Szilárdék ajánlatát.

2024. 03. 18. 18:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke vagy nem ismeri a saját maga által is megszavazott törvényeket, vagy szándékosan küldött a sajtón keresztül egy nevetségesen dilettáns paktumot, amit csak a fideszes szavazók megzavarására szánt” – kommentálta közleményében a csepeli Fidesz ajánlatát a kerület polgármestere. Borbély Lénárd úgy véli, amennyiben ezt a paktumot megkötnék, tálcán kínálnák fel Csepelt azoknak a pártoknak, akik visszarepítenék a kerületet a 2010 előtti világba.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a csepeli Fidesz–KDNP a baloldal hatalomra kerülésének megakadályozása érdekében önkormányzati választási megállapodást javasolt Borbély Lénárdnak. Úgy vélték, félre kell tenni minden vélt vagy valós ellentétet, múltbéli és jelenlegi sérelmet, az egyéni érdekeket.

Tennünk kell érte, és komolyan kell vennünk, hogy nekünk Csepel az első!

 – fogalmaztak. Azt javasolták, hogy Borbély Lénárd vagy Dudás Zoltán polgármesterjelölt lépjen vissza a másik javára.

A visszalépett polgármesterjelölt a tizenkettőből hét egyéni képviselői körzetet nevezhetett volna meg, ahol az induló polgármesterjelölt visszalépteti saját jelöltjeit, egyetlen egyéni képviselői körzetben sem indulva egymás ellen. A jelölőszervezeteik külön-külön választási listát állítanának.

Kijelentjük és garanciát vállalunk, hogy az önkormányzati választás során nem működünk együtt Gyurcsány és Soros kitartottjaival, a baloldallal. Viszont nem kampányolunk egymás ellen

– ígérte a kormánypárt közleményében, amelyben kiemelték azt is, hogy „az önkormányzat jövőbeni összetételét és hatalmi viszonyait kizárólag a csepeli választópolgárok dönthetik el a szavazófülkében”. Leszögezték: a választók akaratát elfogadják és tiszteletben tartják. 

Borbély Lénárd erre nemet mondott, minden jel arra mutat, hogy az egykori fideszes polgármester saját csapattal és választási egyesületével indul el a júniusi önkormányzati választásokon. 

Borítókép: Borbély Lénárd (Forrás: Facebook/hard body hang)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.