Álmában fojtotta meg feleségét a középkorú férfi, fegyházba kerülhet

A gyilkosság közben a közös gyermekük a szomszéd szobában aludt.

Forrás: MTI, Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség2024. 03. 11. 10:51
rendőrautó, kék fény
Fotó: Pixabay: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/feny-jarmuvek-epuletek-auto-532001/
illusztráció Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek azzal a 45 éves szegedi férfival szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta alvó feleségét – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

A férfi 2019 óta élt házasságban a nővel, kapcsolatuk a közös gyermekük születése előtti időben kezdett megromlani, egyre többször veszekedtek. Előfordult, hogy a férfi hosszabb időre elköltözött családjától úgy, hogy a felesége csak később tudta meg, hol tartózkodik. A házasságuk válságba került, 2022 tavaszától veszekedéseik rendszeressé váltak.

Szegeden voltak 2022. november 15-én, és a kora éjszakai órákban ismét hangos veszekedés alakult ki. Végül a nő a hálószobában elaludt, 

a férfi pedig az ágyon fekvő, alvó felesége mellkasára térdelt, két kézzel megragadta a nyakát és addig szorította, amíg a nő meg nem halt.

A gyermek eközben a lakás másik szobájában aludt, nem ébredt fel a gyilkosságra. Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat. A büntetlen férfival szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra és a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárásra tettek indítványt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.