Háromfős rablóbanda tartja rettegésben Angyalföld lakóit

A rablók fényes nappal támadnak rá a náluk gyengébbekre.

Forrás: Metropol2024. 03. 17. 10:12
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
Fotó: Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fényes nappal próbáltak meg kirabolni egy kislányt Budapest XIII. kerületében. A három főből álló rablóbanda már több helyen is felbukkant a kerületben. A helyiek szerint a Gidófalvy játszótér környékén szokták őket leggyakrabban látni. 

Egy kerületi Facebook-csoportban hívta fel a figyelmet egy felhasználó arra, hogy egy nagyon veszélyes rablóbanda járja Angyalföldet – írja a Metropol. A beszámoló szerint a három férfit már első látásra nagyon gyanúsnak találta a kerületben lakó személy, mivel sugdolóztak és mindannyiuk kapucnit viselt, arcukat eltakarva. 

Valósággal érezted, ahogy megláttad őket, hogy valami rosszban sántikáltak. Később az ablakomból láttam őket és sajnos a gyanúm be is igazolódott. Megjelent egy általános iskolás kislány, mindhárman utánaeredtek és majdnem letépték róla a hátizsákját!

– részletezte a Metropolnak egy posztoló.

Elmondása szerint azonnal lerohant az utcára, hogy segítsen a bajba jutott kislánynak, ám ekkor már messze jártak. Később megtudta, hogy szerencsére egy járókelő a gyerek védelmére kelt, a három férfi pedig nyúlcipőt húzott és elmenekült a helyszínről.

Szegény kislány biztos nagyon megijedt. Mégis milyen világban élünk, ahol fényes nappal rátámadnak egy gyerekre?

– folytatta. A hozzászólásokból azonban kiderült, hogy a három férfi egyáltalán nem ismeretlen a környéken élők számára: többször is kirabolták már a helyi élelmiszerboltot. 

Szokás szerint... a Dunyov István utcai Sparba szoktak bemenni lopni, aztán onnan futnak a Gidófalvy felé! Havonta párszor előkerülnek. Nem az első eset, volt, hogy egy idős nénitől lopták el a táskáját. A gyengébbeket pécézik ki maguknak

– írta az egyik kerületi lakos. 

Nagyon hasonló jelenetet láttam én is a Pozsonyi úti Mannától pár méterre. Három sportos testalkatú fiatal férfi, fekete és szürke kapucnis pulcsiban »gyanúskodott«, sugdolóztak, hogy merre kéne tovább menni, méregették a járókelőket. Nem volt mire rendőrt hívni és nem akarok paranoiás lenni, de jobb az óvatosság, figyeljetek ti is!

– tette hozzá egy másik hozzászóló.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.