Költségvetési csalás miatt tettek feljelentést a baloldalhoz juttatott négymilliárd forintnyi „mikroadomány” miatt

Mindössze egy, olyan személytől származott a 2022-es választások előtt a magyarországi baloldalhoz becsatornázott közel kétmilliárdos adomány kilencven százaléka, akinek van magyar állampolgársága is.

2024. 03. 14. 12:48
SZABÓ Tímea; TÓTH Bertalan; KUNHALMI Ágnes; VADAI Ágnes; KANÁSZ-NAGY Máté; MÁRKI-ZAY Péter; KARÁCSONY Gergely; LUKÁCSI Katalin Mária
Budapest, 2022. február 24. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, országgyûlési frakcióvezetõje, Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, frakcióvezetõje, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke, Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely fõpolgármester, a Párbeszéd társelnöke és Lukácsi Katalin Mária, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke (b-j) az ellenzéki összefogás hat pártjának vezetõi és a tömörülés miniszterelnök-jelöltje által tartott, "Putyin ellen, Ukrajna mellett" tüntetésen Oroszország budapesti nagykövetsége elõtt 2022. február 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre csak szorul a hurok a baloldal nyaka körül, ugyanis különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt tettek feljelentést az ellenzék 2022-es választási kampánya kapcsán. Lapunk információi szerint a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István azután fordult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságához, miután kiderült: 

Soros György adhatott négymilliárd forint „mikroadományt” a baloldalnak a legutóbbi országgyűlési választáson.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, mindössze egy, olyan személytől származott a 2022-es választások előtt a magyarországi baloldalhoz becsatornázott közel kétmilliárdos adomány kilencven százaléka, akinek van magyar állampolgársága is – derült ki az Action for Democracy (A4D) vonatkozó pénzügyi beszámolójából. A Mandiner birtokába került dokumentumból az is nyilvánvaló, milyen módszerrel próbálhatták elfedni Korányi Dávidék, hogy szinte teljesen a spekuláns támogatásaitól függ a szervezetük működése.

Az A4D ködösítő kommunikációjával ellentétben nem mikroadományokból, hanem egy nagy adományozó – minden bizonnyal Soros György – pénzéből finanszírozták a baloldali ellenzék 2022-es választási kampányát.

Ez látható a tengerentúlon bejegyzett szervezettől megszerzett amerikai pénzügyi beszámolójából. A Korányi Dávid által készített dokumentumban az szerepel, hogy a 2022. december 31-ével lezárult pénzügyi időszakban 

az A4D több mint 11 millió dolláros, azaz közel négymilliárd forintos költségvetését kitevő adományok mintegy kilencven százaléka mindössze egy, kiemelt adományozótól származott.

Ez egyértelműen cáfolja a baloldal és Korányiék korábbi állításait, amelyek szerint „mikroadományokból” gyűlt volna össze az a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak juttatott közel kétmilliárd forint, amivel egy eltitkolt kilétű, titokzatos adományozói kör kormányváltást szeretett volna elérni hazánkban a legutóbbi országgyűlési választásokon. 

Tényi István szerint a sajtóban megjelent újabb adatok alapján – bizonyítottság esetén – felmerülhet a költségvetési csalás bűntett gyanúja.

Borítókép: Szabó Tímea, Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes, Vadai Ágnes, Kanász-Nagy Máté, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely főpolgármester, Lukácsi Katalin Mária (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.