Megduplázódtak az óvodai férőhelyek

Csak tavaly több, mint négyezer új férőhely jött létre.

2024. 03. 20. 16:03
Budakalász, 2024. február 15. A Budakalászi Jó Pásztor Óvoda az átadás napján, 2024. február 15-én. A település a teljes terület átadásával, a tervek elkészítésével és a közterület rendezésével járult hozzá a beruházáshoz, a fõegyházmegye pedig az építés és berendezés mintegy kétmilliárd forintos költségeit, valamint az üzemeltetési feladatokat vállalta. MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt tizennégy évben megduplázódtak az óvodai férőhelyek száma. 2010 óta harminckétezerről hatvanötezerre nőtt az óvodák befogadóképessége. Csak az elmúlt évben több mint négyezer új férőhely jött létre – jelentette be a közösségi oldalán Rétvári Bence.

A Magyar Nemzet tavaly arról is beszámolt, hogy az elmúlt bő négy éveben több mint hatszáz óvoda újult meg a Magyar falu programban. Erről Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos beszélt, amikor átadott egy óvodát Győr-Moson-Sopron vármegyében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.