Nem tett semmit a DK-s polgármester az óvodai pedofil fajtalankodó ügyében + videó

Köznevelésért és szociális ügyekért végzett munkájáért tüntették ki az őrizetbe vett elkövető édesanyját.

2024. 03. 05. 17:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokkolt az ügy

– így nyilatkozott a Fiatal Családosok Klubjának alapítója a Magyar Nemzetnek az újbudai óvodai pedofilbotrányról. A napokban derült ki ugyanis, hogy a DK-s vezetésű kerület irányítása alatt álló óvodában a gyanú szerint egy mosdóban fajtalankodott a 26 éves pedagógiai asszisztens a rábízott gyermekkel. A férfit őrizetbe vették. Kiderült közben az is, hogy a gyanúsított édesanyja a XI. kerületi önkormányzat Humánszolgáltatási Igazgatóságának igazgatója, az ő felügyelete alá tartoznak a köznevelési intézmények. 

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója úgy véli, kezd kirajzolódni a kép, ugyanis már évek óta tudni lehetett, hogy ezzel a férfival probléma van. Mivel a férfi édesanyja vezető beosztásban van az önkormányzatnál, az alkalmazottak nem mertek szólni, vagy pedig a szőnyeg alá söpörték az ügyeket. Király Nóra szerint súlyos felelősség terhel bizonyos embereket.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pedig arra emlékeztetett, hogy DK-s vezetésű önkormányzatnál történt az eset. Rétvári Bence felidézte: korábban már áthelyezték egy másik óvodába is a gyanúsítottat. A politikus szerint később az is kiderülhet, hogy ez miért történhetett.

Borítókép: László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.