Üzenet érkezett a leégett visegrádi hotelből + galéria

A komoly kár ellenére bizakodók az alkalmazottak.

2024. 03. 13. 15:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Talpra állunk” – ezzel a rövid bejegyzéssel tudatták a Hotel Silvanus alkalmazottai, hogy elkezdték a helyreállítási munkálatokat a szombati tűz után.

Július 31-ig biztos, hogy a teljes ház zárva lesz, de augusztus 1-jétől részleges nyitvatartást terveznek az első és második emelet megnyitásával, szilveszterre pedig a teljes ház újranyitását tervezi a visegrádi szálloda

 – tudta meg a Szallas.hu-val egyeztetett tulajdonosi terveket a Silvanus Hotellel kapcsolatban a függőben lévő foglalásokról érdeklődve a Világgazdaság. A súlyos tűzkár miatt zárva tartó Silvanus Hotelbe korábban közvetlenül a Szallas.hu-n keresztül érkezett,  július 31-ig bent lévő foglalások esetén azonos áron átcsekkolhatnak augusztus 1. és december 23. közöttre máshova, vagy visszakapják a befizetett előleget és kötbért is – tájékoztatta a lapot Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

Időközben ellenőrizték és összesítették a Szallas.hu silvanusos foglalásait, amiből összesen 61 olyan van, amihez tartozik előleg, és az érkezés július 31-ig szól.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, múlt hétvégén, március 9-én a délelőtti órákban lángra kapott a visegrádi Hotel Silvanus tetőszerkezete. A tűz mintegy 200-300 négyzetméteres részt érintett a hotelen belül,

a szálloda legfelső, negyedik emelete pedig teljesen leégett.

A létesítményben több száz ember tartózkodott, akiket evakuáltak. Szerencsére senki sem sérült meg.

A híres szállodát ugyan komoly károk érték, de a helyzet korántsem menthetetlen, sőt: a szálloda vezetősége már be is jelentette, hogy fél éven belül újra megnyitják az ajtót a vendégek előtt.

Forrás: Facebook

 

Nem ez volt az első tűz

Az épület egyébként igencsak kalandos múltat tudhat maga mögött, miután a rendszerváltás után a Lantos család megvásárolta. Mai formáját csak 2008-ban nyerte el, amikor átfogó felújításon esett át a hotel. Az eredeti hetvenről 150 szobássá bővült, lifteket, uszodákat és wellnesst építettek hozzá.

Még ugyanebben az évben tűz ütött ki: a szálloda földszintjén az elektromos elosztó helyiségben a kapcsolószekrény gyulladt ki, majd a tűz átterjedt az oldalsó épületszárny első emeletén lévő mosodára. A tűzoltók kiérkezése előtt a személyzet a szállót kiürítette, több mint 150 vendégnek kellett elhagynia az épületet.

A vendégszobákra a lángok nem terjedtek át,

de számos szoba füsttel telítődött. A tüzet még így is kétórás munkával sikerült megfékezniük a tűzoltóknak.

Borítókép: Elkezdődött a Hotel Silvanus helyreállítása (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.