Brüsszelben is meg kell hallaniuk a békét akarók hangját

Dömötör Csaba szerint a júniusi uniós választáson dől el, hogy az európai politika milyen utat választ magának: a béke vagy a háború útját.

2024. 04. 23. 16:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az uniós választáson arról döntünk, hogy kik képviseljenek minket Brüsszelben, de sokan érezzük úgy, hogy ennek a választásnak ezen túlmutató tétje is van – jelentette ki új videójában Dömötör Csaba. A parlamenti államtitkár a kormánypártok egri aláírásgyűjtésén úgy fogalmazott:

most dől majd el, hogy az európai politika milyen utat választ magának, a béke vagy a háború útját.

Szerinte ugyan vannak, akik elvitatják, hogy a választásnak ez lenne a tétje, de komoly megerősítést jelent az Eurobarometer elmúlt hetekben végzett felmérése. Az volt a kérdés, hogy az európai állampolgárok szerint mely értéket kellene leginkább megvédeni – idézte fel Dömötör Csaba, majd aláhúzta:

az európai emberek ötvenegy százaléka azt válaszolta, hogy a békét.

Mint fogalmazott, sajnos a brüsszeli döntéshozók most nem ezen az úton járnak. – Fegyverküldésen gondolkoznak, mit gondolkoznak, már küldtek jó pár fegyvert, több tíz milliárd eurónyi támogatást biztosítottak a háború finanszírozására, és még nem tudni, hogy hol a vége, mert most már az is napirenden van, hogy katonákat is küldjenek a hadszíntérre – ecsetelte.

Leszögezte: ennek a politikának kell véget vetni, ezért kell változtatni a brüsszeli hozzáálláson, és erre a legjobb alkalom a júniusi választás. – Hogyha tényleg számít a demokrácia, akkor meg kell hallaniuk a békét akarók hangját – hangsúlyozta a politikus.

Borítókép: Dömötör Csaba (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.