Elnémult Karácsony Gergely

Szentkirályi hét pontja lefedi a város problémáit.

2024. 04. 20. 14:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jól áll önnek a némaság, mert legalább addig sem tesz újabb kamuígéreteket – reagált Szentkirályi Alexandra arra a videóra, amelyen Karácsony Gergely némasággal mond véleményt a kormánypártok főpolgármester-jelöltje által felvázolt, Budapest jövőjét előtérbe helyező hétpontos tervről. Karácsony azt mondta, nagyon örül annak, hogy Szentkirályi Alexandra végre meghirdette a programját, és végre tud reagálni mindarra, ami abból konkrét, kézzelfogható és konstruktív, majd látványosan elhallgatott, végül elköszönt. 

Mindezek után Szentkirályi a közösségi oldalán úgy fogalmazott, Karácsony Gergely eléggé elnémult attól a hét ponttól, amivel kivezetné Budapestet a Gyurcsány-korszakból.

– De én is elnémulnék a helyé­ben, ha ilyen csapnivaló négy és fél év állna a hátam mögött városvezetőként – mondta a fideszes jelölt. Hozzátette: Karácsony nem nagyon találja a szavakat, pedig választ adhatna pár kérdésre. – Hova tűnt másfél milliárd forint a Lánchíd-felújításból? Miért volt olyan boldog Gyurcsánnyal a színpadon? Mit csinált az elmúlt szűk öt évben a panaszkodáson kívül? A város melyik részén vannak a beígért P+R parkolók? Hány fok lesz a hármas metrón idény nyáron? – sorolta Szentkirályi Alexandra.

 

Az elemzői vélemények egyébként megoszlanak a kormánypárti jelölt esélyeiről

– Szentkirályi Alexandra azért esélyes Karácsony Gergely fő kihívójának szerepére, mert a Fidesz Budapesten is a legnépszerűbb párt és erős a támogatottsága, míg Karácsony Gergely mögött több irányzat egyesül – fogalmazott Kiszelly Zoltán az ATV-nek. A Századvég elemzési igazgatója úgy látja, a közelgő polgármester-választások közül minden bizonnyal az egyik legnagyobb érdeklődést a budapesti választás váltja ki, a kérdés pedig, hogy Karácsony Gergely kihívói közül ki lesz a leghangsúlyosabb. Az elemző szerint a kormánypártok főpolgármester-jelöltje által megfogalmazott hét pont lefedi a város problémáit.

– Ez egy protest, mozgósító program, egy problématérkép Budapestről, ami emlékezteti a fideszeseket a tarlósi aranykorra, azon túl pedig a normális város üzenetét hordozza, azaz a bizonytalanok felé nyitott programról van szó

 – fogalmazott Kiszelly Zoltán.

Závecz Tibor, a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet vezetője szerint azonban Karácsony kihívója nem Szentkirályi Alexandra, hanem Vitézy Dávid lesz. A mérések alapján a főpolgármester támogatottsága 39-40 százalék körüli, Vitézy Dávidé 22-23, míg Szentkirályi Alexandráé 15-16 százalékos volt a legutóbb – nyilatkozta Závecz Tibor a húsvét előtti közvélemény-kutatás, a Pulzus Kutató reprezentatív felmérésének az adatait idézve. Vitézy esetében azt hangsúlyozta, hogy amikor még csak a hírek szóltak arról, hogy elindulhat a főpolgármester-jelöltségért, 10 százalék volt a szimpátiatábora, míg mostanra ez már több mint a duplája.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.