Előkerült Schmuck Andor, gyorsan megmondta a tutit Magyar Péterről

Schmuck Andor szerint a politikai elit hülyesége vezetett oda, hogy a baloldali ügyvéd megjelent a politikai színtéren.

Forrás: Mandiner2024. 04. 22. 20:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A politikai elit hülyesége, oda nem figyelése időnként kitermel Magyar Pétereket. Az ő feltűnése ugyanakkor figyelmeztetés: ha nem ügyekről szól a politika, hanem egymás nyírbálásáról, annak ez a következménye – mondta Schmuck Andor, egykori MSZP-s politikus a Mandinernek. Az ötödik kerület örökös ellenzéki polgármesterjelöltje arról is beszélt, hogy az általa elnökölt Tisztelet Társasága reményei szerint idén végre kap állami támogatást, mert eddig még nem történt ilyen.

 

Pufajkás ikon

Schmuck Andor lesújtó véleménnyel van egykori pártjáról, mert úgy vélte: a volt pufajkás miniszterelnök, Horn Gyula már rég kirúgott volna mindenkit a vezetésből, mert ő a hatalom szeretete helyett a szeretet hatalmát hirdette, másokkal ellentétben. Horn Gyulát a párt legnagyobb ikonjának nevezte, az ő halála óta mindenki csak egy gyenge másolat a vezetésben. 

Rá kellene már ébredniük, hogy hagyni kell a neoliberális felfogást, és visszatérni az alap baloldali értékekhez: az esélyegyenlőséghez, az igazságossághoz, a szolidaritáshoz. 

Hozzátette, ha egyszer mégis visszahívnák őt a szocialista pártba, akkor az ottani vezetők másnap nem lennének pozícióban.

 

A Belváros polgármestere lenne

Schmuck Andor arra is kitért, hogy azt szeretné: a Belvárosban az ingatlanértékesítésből, teraszengedélyekből és a parkolásból befolyó milliárdok fele kerüljön vissza az ott lakókhoz. Azaz ha egy társasházban teraszt bérel egy étterem vagy kávézó tulajdonosa, esetleg bérlője, akkor a bérleti díjból befolyó összeg felét fordítsák a társasház állagmegóvására, a liftre, vagy olyan dologra, ami az ott lakók érdekeit szolgálja. Elképzelését a pártok válaszra sem méltatták, ezért megalapították a Miénk a Belváros Egyesületet, és elindulnak az önkormányzati választáson. Schmuck Andor pedig a kerület polgármesteri székére pályázik, mint ahogyan ezt tette a legutóbbi választáson is.

Schmuck akkor a szavazatok 1,46 százalékát gyűjtötte össze, de úgy tűnik, ez nem vette el a kedvét. A baloldali mém/politikus egyébként a 90-es években Újpesten volt önkormányzati képviselő, az MSZP már 2001-ben kizárta tagjai közül, de a politikával nem hagyott fel, ennek eredménye volt elhíresült videóklipje is, amelyben Budapest szeretetéről „énekel”. 

 

Borítókép: Schmuck Andor (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.