Folytatja az országjárást a Fidesz

Dömötör Csaba Egerben gyűjt aláírásokat a júniusi választásokra, a helyiek a standoknál tudnak vele találkozni.

2024. 04. 23. 13:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Úton vagyunk Egerbe, aláírásokat fogunk gyűjteni a júniusi európai és önkormányzati választásokra – jelentette ki új videójában Dömötör Csaba. A parlamenti államtitkár állítása szerint nem ez az egyetlen helyszín, ahol dolgoznak az aktivisták:

ötvenezer önkéntes 1200 helyen gyűjti az aláírásokat.

Szerinte ebből is látszik, hogy sokan érzik úgy, hogy óriási a tétje a júniusi választásnak.

Most dől el, hogy Európa, az európai politika milyen irányt vesz, leginkább a béke és a háború kérdésében

– húzta alá Dömötör Csaba. Mint mondta, ez nagyban meghatározza majd a tagországok, illetve az önkormányzatok mozgásterét is.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, szombaton elkezdődött a hivatalos választási kampány, a választópolgárok már ajánlásokat is tehetnek a képviselőjelöltekre és a listákra. A kampányidőszak a törvény szerint ötven nappal korábban, azaz idén április 20-án kezdődött, vagyis ekkortól léptek életbe a kampányra vonatkozó szabályok.

Az EP-választáson csak az a párt állíthat listát, amely május 3-án 16 óráig összegyűjt húszezer érvényes ajánlást a választópolgároktól.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a jelöltséghez szükséges ajánlások számát a települések lakosságszáma alapján a jegyzők állapították meg.

A polgármester-választáson indulóknak a jelöltséghez a tízezernél több, de százezernél kevesebb lakosú településeken legalább háromszáz, a százezernél több lakosú településeken legalább ötszáz ajánlást kell összegyűjteniük, a főpolgármester-jelöltséghez ötezer ajánlás kell. A jelölteknek május 6-án 16 óráig kell összegyűjteniük az ajánlásokat.

A Fidesz–KDNP már bejelentette, hogy minden jelöltje összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat.

Borítókép: Dömötör Csaba (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.