Hajléktalanok tartják rettegésben a lakótelepi lakókat

A lépcsőházba fészkelik be magukat az agresszív betolakodók.

Forrás: Metropol2024. 04. 08. 10:41
Ebben a lépcsőfordulóban aludtak korábban a hangoskodó férfiak Fotó: Markovics Gábor/Metropol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első ránézésre teljesen normális lépcsőháznak tűnik a Csontváry Kosztka Tivadar utca 44. épülete. A Havanna lakótelepi ház azonban sok nehézséggel küzd, amit főként a csövesek és a börtönviselt emberek okoznak. Az ott élők osztották meg problémáik fő forrását a Metropollal.

A lap szerint a Havanna lakótelep egyik épületébe a lakók állítása szerint olyan rossz külsejű férfiak járnak be, akik nem az épületben laknak.

Napok óta fennálló probléma, hogy a lépcsőfordulóban két csöves külsejű férfi alkoholizál és dohányzik, valamint nagyokat alszik. Annyira horkolnak, hogy zeng tőlük az egész lépcsőház, és a lakásokba is behallatszik

– panaszkodott az egyik aggódó szomszéd. Egy másik lakó szerint gyakran előfordul, hogy olyanok randalíroznak a lépcsőházban, akiket senki sem ismer.

Ez nyilván zavaró mindenki számára, mivel elég sűrűn fordul elő, nemcsak hetente többször, olykor naponta többször is. Amikor jöttem haza, erre érkeztem meg, hogy bent isznak, dohányoznak a lépcsőnél. A gyerekek könnyen megijedhetnek, szóval komoly probléma

– állította a szomszéd, akinek szavait két másik ott élő is megerősítette.

Budapest, XVIII. kerület, 18. kerület, panel, lépcsőház, zaklatók, 2 férfi 1 nő,
A hívatlan vendégek sok kellemetlenséget okoznak a lakóknak. Fotó: Metropol/Olvasói felvétel

Nálunk is voltak már, és a lépcsőházba is bejárnak, itt drogoztak, de elzavartam őket. Nem akarom, hogy bajunk legyen belőle, mert az egyikük a családunkat is megfenyegette már, el akarta vágni az egyik családtagom torkát

– mesélte egy nő.

 

 

Borítókép: A problémás személyekkel küzdő épület lépcsőháza (Fotó: Metropol/Markovics Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.