Így folynak el Karácsonyéknál a közpénzmilliók

Újabb szerződés Hann Endrééknek és Róna Dánieléknek, de kapott közpénzt a Freeszfe Egyesület is. Karácsony Gergelyék elfogadták a Budapest Brand Nonprofit Zrt. pénzügyi beszámolóját.

Forrás: MANDINER2024. 04. 28. 17:44
Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 24-én tartotta utolsó rendes ülését a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Közgyűlés, itt fogadták el többek között a Budapest Brand Nonprofit Zrt. pénzügyi beszámolóját is.

A Faix Csaba-féle cég (amely az egykori Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., illetve a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ egyesüléséből jött létre) nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó szerződései között már felbukkantak érdekes cégnevek és balliberális személyek.

Így például a Hann Endre vezette Medián Kft., amely a Róna Dániel által igazgatott 21 Kutatóközponttal együtt kötött szerződést a céggel: 2023-ban hat alkalomból álló közvélemény-kutatással kapcsolatos feladatok ellátására, kérdőív kidolgozására, adatfelvételre és elemzésre nettó majdnem 15 millió forint értékben.

A Momentum, Puzsér Róbert volt főpolgármester-jelölt, valamint Márki-Zay Péter egykori kampányguruja, Zaránd Péter nettó 5,4 millió forint közpénzért dolgozott a fővárosi vállalatnak.

Ez a gyakorlat 2024-ben sem szakadt meg,

Hann Endréék és Róna Dánielék összesen nettó 14,85 millió forint értékben kötöttek vállalkozói szerződést a Budapest Branddel. Ezúttal is közvélemény-kutatásokkal kapcsolatos feladatok ellátása a cél.

A fővárosi cég kontraktusai között ott szerepel még a Freeszfe Egyesület is, amely a Budapest Tavaszi Fesztiválon megrendezendő, A béke szigete című előadás megvalósítására kapott nettó 12 millió forint közpénzt, de egy Mentat Consulting Kft. nevű cég is feltűnik a listán, amely stratégiai (üzletviteli és egyéb vezetési) tanácsadói feladatokat lát el január 1-től. A kontraktus értéke nettó 24 millió forint, negyvennyolc hónapra, s a vállalkozás tagjai között ott találjuk Tóth Csabát, a Republikon Intézet volt stratégiai igazgatóját, elemzőt.

A Budapest Branden egyébként sem látszódik az állítólagos kormányzati kivéreztetés, már ami a 2023. évi pénzügyi beszámolójukat illeti: több mint 225 millió forintnyi adózott eredménnyel (nyereséggel) zártak tavaly Faix Csabáék – írja a Mandiner.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.