Nagyot változik az idő, jön a lehűlés

A napokban bőven kijutott a jó idő országunk területén, rengeteg napsütés és ideális hőmérséklet jellemezte az elmúlt napokat, ám ennek jövő héten vége szakad, érkezik a lehűlés.

2024. 04. 13. 19:04
Napos időjárás
Napos időjárás Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medencére is kiterjedő anticiklonnak köszönhetően a hétvégén száraz és egyre melegebb idő várható hazánkban – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből. Többnyire napos, fátyolfelhős időre számíthatunk, de helyenként időszakosan gomolyfelhők is megjelenhetnek az égen. Csapadék nem valószínű. Szombaton élénk lesz az északnyugati szél, majd éjszakára átmenetileg mérséklődik a légmozgás.

Vasárnap napközben a már délnyugatira, nyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, helyenként erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között várható, a hidegre hajlamos helyeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 25 és 31 fok között alakul.

A légkörben zajló többfokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás, akár ingerlékenység is jelentkezhet.

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

Hétfőn délelőtt napos időre van kilátás, majd délután erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor csak elszórtan fordul elő. Viharossá fokozódhat a délnyugati, majd az északnyugati szél. Marad egyelőre az áprilisi nyár 25–30 fokkal – írja a Köpönyeg.

Kedden erősen felhős idő valószínű szórványosan esővel, záporral.

Markáns lehűlés kezdődik,

véget ér a nyárias meleg. A hőmérséklet már csak 12–16 fok körül alakul, tehát jó 15 fokos lehűlés ígérkezik. Sokfelé lesz erős a szél.

Szerdán marad a borongós idő, szórványosan további csapadékkal. Az északi, északnyugati szél többfelé lesz erős. A hőmérséklet csúcsértéke 10-15 fok körül valószínű.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.