„Nemet kell mondani az illegális migrációra, a genderre és a háborúra!”

A június 9-i választási küzdelem ellenük, az Isten, haza, család hármas igazságának védelméről szól.

Forrás: MTI2024. 04. 04. 20:45
VEJKEY Imre
Budapest, 2023. november 28. Vejkey Imre (KDNP), a testület elnöke Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter meghallgatásán az Országgyûlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2023. november 28-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tegyünk meg mindent azért, hogy 2024-ben újra a világosság erői győzzenek a sötétség erőivel szemben az önkormányzati és európai parlamenti választásokon! – szólított fel Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese csütörtökön a pártja Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésű faültetési akciósorozatának győri állomásán.

– Az igazi Európa a kereszténység védjegyét viseli magán, ez pedig a nemzetállam és a klasszikus ókori görög-római hagyományokból merítkezik – mondta a politikus. Hozzátette:

Ne adjuk fel tehát szabadságunkat és Istenbe vetett hitünket!

Vejkey Imre a jelenlévőket a magyar kormány nevében köszöntötte, amely megfogalmazása szerint „Európa őrállójaként” most is vívja harcát, és hisz abban, hogy Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.

A „progresszív liberális vírusnak”, amely Európára szabadulna, az ellenszere, hogy nemet kell mondani az illegális migrációra, a genderre és a háborúra

– hangsúlyozta. Hozzátette: Európa mai vezetői a magyar baloldallal egybeforrva a családokkal akarják megfizettetni a háború és saját deviáns ideológiájuk árát.

A június 9-i választási küzdelem ellenük, az Isten, haza, család hármas igazságának védelméről szól, amit ők végképp el akarnak törölni, még ha olykor báránybőrbe is bújnak

– fogalmazott Vejkey Imre.

– A marxizmus és a keresztény hit összeférhetetlen, a balliberálisok által képviselt újkori marxizmus pedig olyan rendszert épít, amely Istent már a lélekből is el akarja tüntetni. Ebben a helyzetben kereszténydemokráciára van szükség – mondta a frakcióvezető-helyettes. – Az egyesített baloldal nem mást akar, mint lerombolni a társadalom hagyományos keresztény erkölcsi felfogását. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP a szív és a szenvedély programját képviseli – mutatott rá Vejkey Imre. 

– Az elültetett gyümölcsfák hordozzák azt a szeretetet és hitet, amelyet a győri kereszténydemokraták éreznek mindenki iránt – fogalmazott Pergel Elza, a KDNP győri szervezetének elnöke, a város alpolgármestere.

Borítókép: Vejkey Imre (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.