Rétvári Bence: Hatalmas egészségügyi tudásbázissal bővült az EgészségAblak

Az államtitkár szerint manapság rengeteg weboldal tartalmaz hibás, ezáltal veszélyes egészségügyi információkat, ezért fontos, hogy mindenki számára hozzáférhető legyen egy tudományosan megalapozott tudástár.

Forrás: MTI2024. 04. 02. 12:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívül széles körű és hiteles tudásbázissal bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás – hívta fel a figyelmet a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közleményében. Rétvári Bence kiemelte: az Egészség A–Z menüpont alatt 1900 betegség, a tünetei, illetve gyógymódjának leírása található.

A fejlesztés célja, hogy a felhasználók megbízható forrásból könnyen, gyorsan, egyszerűen jussanak hiteles és közérthető egészségügyi információkhoz

– hangsúlyozta.

Az államtitkár aláhúzta: a rövid leírások az adott témához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat tartalmazzák, a szakemberek által jóváhagyott tartalmak pedig közérthetőek, bárki számára használhatóak. Rámutatott: manapság rengeteg weboldal tartalmaz hibás, felületes, ellenőrizetlen és ezáltal veszélyes egészségügyi tévinformációkat, ezért fontos, hogy mindenki számára hozzáférhető legyen egy tudományosan megalapozott tudástár. A leírásokat a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) orvosai készítették – fűzte hozzá az államtitkár. Rétvári Bence kiemelte: 

az EgészségAblak alkalmazás bármilyen telefonra letölthető, ingyenes mobilalkalmazás.

Az eddigi fejlesztések révén már elérhető benne az összes egészségügyi dokumentumunk, a felírt és kiadott receptek, a háziorvos rendelési ideje, egyes előjegyzett járóbeteg-időpontok, az oltási igazolvány, valamint a tb-jogviszony állapota is megtekinthető. Az EgészségAblak alkalmazással minden egészségügyi adatunk és leletünk egy helyen, mindig kéznél lehet – olvasható a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.