Soltész Miklós: Az elmúlt 10-15 év jelentős fejlesztéseit csak békében lehetett megvalósítani!

Azoknak, akik viszályt szítanak vagy háborúra hergelnek, hatalmas felelősségük van azokkal szemben, akik békességet akarnak.

Forrás: MTI2024. 04. 16. 16:24
DIÓSSI Csaba; SOLTÉSZ Miklós; TUZSON Bence
SOLTÉSZ MIKLÓS (Fotó: MTI/Lakatos Péter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt tíz-tizenöt év fejlesztéseit és építkezéseit csak békességes időszakban lehetett megvalósítani – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Sátoraljaújhelyen.

Soltész Miklós a felújított Szent Anna Szeretetotthon átadóünnepségén kifejtette: azoknak, akik viszályt szítanak vagy háborúra hergelnek, hatalmas felelősségük van azokkal szemben, akik békességet akarnak.

– Ki kell mondani, hogy nem egy számítógépes játék az, ami most történik. Nem lehet szórakozni emberek életével és nemzetével – szögezte le.

Hozzátette, hogy a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján fontos felidézni ezt a történelmi figyelmeztetést. A világban zajló háborúk mellett fontos felhívni a figyelmet azokra az ideológiákra, amelyeknek a kereszténység elpusztítása vagy háttérbe szorítása a célja – mondta.

Közölte, az egyházak országszerte több mint negyedmillió emberen segítenek önzetlenül rendszeresen, a hét minden napján, a csecsemőktől az idősekig, különböző intézményekben. Ennek óriási szerepe van, az állami és az egyházi fenntartók pedig egymásra vannak utalva. Csak így lehet közösséget építeni – hangsúlyozta Soltész Miklós.

A sátoraljaújhelyi Szent Anna Szeretetotthon felújítása 155 millió forint európai uniós forrásból valósult meg. A beruházás részeként épületszigeteléssel, a nyílászárók és a gépészet cseréjével megtörtént az energetikai korszerűsítés is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.