Ugató kutyák miatt vesztek össze, életveszélyes sérülés lett a vége

A támadó szabadlábon védekezhet.

Forrás: Police.hu2024. 04. 22. 12:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beismerte bűnösségét egy negyvenöt éves férfi, aki egy dűlőúton támadt rá áldozatára – közölte oldalán a rendőrség. A gyanú szerint a tavaly október 29-én Kiskunhalas külterületén gyalogosan tartott hazafelé, amikor az egyik tanyából kiszaladt néhány kutya és megugatták. A férfi hangosan szidalmazta az állatokat, mire a gazdájuk – egy bottal a kezében – kijött a dűlőútra azért, hogy visszaterelje az ebeket az ingatlanra – olvasható a jelentésben. 

A két ember között ekkor szóváltás alakult ki, majd az elfajult vita hevében a későbbi gyanúsított hanyatt lökte 51 éves áldozatát, elvette tőle a botot, és először azzal ütlegelte, majd megrugdosta.

Rövid idő múlva egy asszony sietett a sértett segítségére, aki elvette a botot a támadótól. A sértett megpróbálta otthon kipihenni a verést, ám később kórházba került, mivel traumás légmell alakult ki nála és több bordája eltört.

A nyomozók előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a támadó kiskunhalasi lakost, aki elismerte, hogy ő követte el a bántalmazást. A szabadlábon védekező férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsítják. Ügyében a vizsgálat befejeződött; ellene vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták a vármegyei főügyészségnek – írták a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.