Ütötték-rúgták a kukást, mert nem tudtak tőle leparkolni + videó

Megverték a hulladékbegyűjtőt, mert nem tudtak tőle parkolni, ezért a Budakörnyéki Járási Ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott két elkövetővel szemben.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 04. 25. 12:12
EP2I4049 budapest Szemétszállítás. Kukás autó
illusztráció Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sértett tavaly márciusban, Tinnyén végezte a műanyag hulladékok begyűjtését. A hulladékszállítóval éppen megállt az egyik ház előtt, majd kiszállt, hogy a hulladéktárolót kiürítse – részletezi az ügyet az ügyészség. 

A sértett azonban úgy parkolt le erre a rövid időre a járművel, hogy az éppen akkor érkező elkövetők nem tudtak a ház gépkocsibeállójára akadálymentesen felhajtani az autójukkal. Emiatt a két elkövető a hulladékszállító hátuljánál tartózkodó sértettre támadt. Egyikük lábon rúgta, másikuk többször ököllel fejen ütötte a sértettet, aki elesett. A bántalmazással azonban az elkövetők nem hagytak fel, még többször megrúgták és megütötték.

Miután felhagytak a támadással, a hulladékot begyűjtő férfi a hulladékszállítóval elhajtott.

A bántalmazás miatt a hulladékgyűjtő férfinek nyolc napon túl gyógyuló sérülése lett.

A két elkövetőt súlyos testi sértés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ahol beismerték a bűncselekmény elkövetését és megbánó magatartást tanúsítottak.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség egy év három hónap időtartamra az eljárást felfüggesztette azzal a feltétellel, hogy ezen idő alatt csoportos személyiségfejlesztő és agressziókezelő tréningen kell részt venniük. Ezen kötelezettség teljesítését és a felfüggesztés tartama alatti életvitelüket a melléjük kirendelt pártfogó ellenőrzi.

Az elkövetőkkel szemben csak akkor kerülhet sor az eljárás megszüntetésére, ha a feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen telik el.

Az esetről videó is készült, ezt ide kattintva tekintheti meg. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.