Az egész országra figyelmeztetést adtak ki, heves esőzések és jégeső is jöhet kedden

A hidegfront sok galibát okozhat még.

2024. 05. 07. 6:41
szél, időjárás, vihar Fotó: Unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Langyos, helyenként napos időre ébredtünk kedden, ám a reggeli nyugalom nem tart ki sokáig, egy hidegfront ugyanis igencsak felkavarja az időjárásunkat, a HungaroMet az egész országra elsőfokú riasztást adott ki.

A tájékoztatás szerint a késő délelőtti, déli óráktól először északkeleten, az Észak-Alföldön, majd jellemzően a délután második felében az ország délnyugati felében alakulhatnak ki zivatarok, előfordulhat felhőszakadásszerű csapadék is, akár 15-30 mm eső zúdulhat le egyszerre, de kis méretű jégre, illetve viharos széllökésre is számítanunk kell.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 21 és 27 fok között várható, késő este 14 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki Forrás: HungaroMet

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.