Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egy horvát nyaralószigeten fogták el a bujkáló adócsalót

A négy és fél milliárd forintos adócsalás miatt jogerősen elítélt férfi a bujkálás alatt is aktívan posztolt a közösségi médiában.

Forrás: MTI2024. 05. 13. 11:19
rendőrök, bilincs
illusztráció Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vir szigetén fogtak el a horvát hatóságok azt a magyar férfit, akit 4,5 milliárd forintos adócsalás miatt ítélt el jogerősen a bíróság – hívta fel a figyelmet az MTI a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleményére.

A horvát rendőrök a magyar fejvadászok kérésére szervezték meg az elfogást. A 45 éves férfit a nyaralósziget egyik utcáján tartóztatták le, kiadatásáról a napokban dönt a horvát bíróság

– közölték.

A férfi ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatott eljárást bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt. Később a férfit a Pécsi Törvényszék jogerősen hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, mert a bűnszervezet csaknem 4,5 milliárd forintot csalt el. A férfi elszökött a várható büntetés elől, ezért először hazai, majd 2023. július 12-én európai elfogatóparancsot adtak ki ellene – ismertették.

A férfi bujkálása alatt aktív volt a közösségi médiában,

rendszeresen posztolt, az egyiken – a tengeren egy hajót vezetve – a börtön helyett az élet élvezetére biztatott mindenkit. Egy másik bejegyzésében pedig azt a látszatot keltette, mintha az egyik pécsi klinikán tartózkodna, ahol az előtte álló egyenruhás rendőrök nem ismerik fel – írják.

Az illetékes mohácsi rendőrkapitányság tudomására jutott 2024 áprilisában, hogy a körözött férfi Horvátországban tartózkodik, ahol ingatlan-bérbeadással foglalkozik. Felkutatása és elfogása érdekében megkeresték a KR NNI célkörözési osztályának munkatársait. A nyomozók felvették a kapcsolatot a horvát társszervekkel, amelyek megállapították, hogy a férfi Vir szigeten tartózkodik élettársával. Az adócsalót május 6-án fogták el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.