„Ez a VII. kerületi maffiaszál” – a GVH vizsgálhatja az erzsébetvárosi önkormányzat és a klubtulajdonosok együttműködését + videó

A Gazdasági Versenyhivatalnál tett bejelentést az Élhető Erzsébetváros Egyesület önkormányzati képviselője miután az önkormányzat és egy helyi vendéglátóhely-tulajdonosokat tömörítő egyesület együttműködése szerinte felveti a kartellezés gyanúját.

2024. 05. 02. 13:10
Niedermüller Péter
Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ezt a Chicago Szindikátushoz hasonlítanám, ez az Erzsébetvárosban meghúzódó maffiaszál” – így fogalmazott a Magyar Nemzetnek az Élhető Erzsébetváros Egyesület önkormányzati képviselője. Garai Dóra szerint a kerületben ma már csak az a szórakozóhely kaphat éjfél utáni nyitvatartási engedélyt, amely tagja az önkormányzattal együttműködő Közös Erzsébetvárosért Egyesületnek és tagdíjat is fizet nekik. Az önkormányzat 2023 októberében módosított az éjfél utáni nyitvatartási feltételeken miután a lakosság és több civil szervezet is jelezte, hogy a hangos szórakozóhelyek és a kerületben mulató turisták miatt szinte élhetetlenné vált a környék. 

 

Az önkormányzat ekkor 200-ban maximálta az éjfél után is nyitva tartható vendéglátóhelyek számát, az engedélyek kiadását pedig egyesületi tagsághoz kötötte. 

Így azoknak a vendéglátósoknak, akik nem szeretnék éjfélkor lehúzni a redőnyt, be kell lépniük az öt legnagyobb helyi szórakozóhely-tulajdonos által alapított Közös Erzsébetvárosért Egyesületbe és tagdíjat kell fizetniük. 

Az Élhető Erzsébetváros Egyesület önkormányzati képviselője, Garai Dóra szerint ez felveti a kartellezés gyanúját, emiatt bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál. 

 

Az ügyben a Magyar Nemzet kérdezte Niedermüller Pétert is, a kerület polgármestere azonban nem adott válaszokat a bulinegyedet érintő kérdésekre. 

A Fidesz–KDNP kerületi polgármesterjelöltje, Benedek Zsolt szerint a jelenlegi baloldali vezetés becsapta a kerületben élőket, ugyanis öt éve még azt ígérték, minden vendéglátóhely be fog zárni éjfélkor. 

A témával részletesen foglalkozik a Hír TV Célpont című műsora, vasárnap 20.10-től. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.