Felvételeket tett közzé a verőcei hajóbalesetről a rendőrség + videó és galéria

Szállodahajó ütközött egy motorcsónakkal az éjszaka.

2024. 05. 19. 19:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először közölt képeket a Verőcénél történt halálos hajóbalesetről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK ) a rendőrség közösségi oldalán.

Fotó: BRFK

Mint a Magyar Nemzet már megírta, szombaton késő este kapott bejelentést a rendőrség arról, hogy a 12-es főút mellett, Verőce magasságában egy vérző fejű, sérült férfit találtak, akivel nehéz kommunikálni. A rendőrök kimentek a helyszínre, meghallgatták a férfit, felvették vele a kapcsolatot, és az elsődleges kommunikációból arra következtettek, hogy a férfi valamiféle vízi baleset, hajóbaleset áldozata lett. A rendőrök a katasztrófavédelemmel és a Pest Megyei Kutató Mentőszolgálat munkatársaival kiegészülve azonnal megkezdték a környék átvizsgálását, átkutatását, amibe drónokat is bevontak.

Nem sokkal később egy férfi holttestét találták meg Verőcétől délre a Duna-parton, majd órákkal később egy női holttestet is találtak a Megyeri híd magasságában a Dunán.

Találtak egy sérült kisgéphajót is.

Fotó: BRFK

 

Tovább keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszt a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 95 emberrel, 25 hajóval, valamint drónokkal kutatja át – közölte a rendőrség.

A keresésben részt vesz a Készenléti Rendőrség helikoptere, a Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat és több önkéntes mentőszervezet. A part menti területeket szárazföldi egységek fésülik át. A kutatást operatív törzs hangolja össze a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kopaszi-gáton található épületéből.

A BRFK kérte a Dunán és a part közelében közlekedőktől, sportolóktól, horgászoktól, kirándulóktól, hogy ha bármit észrevesznek, ami a balesettel esetleg összefüggésbe hozható, azonnal hívják a 112-es számot.

Az eddigi adatok szerint a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert jelenleg is keresnek.

A BRFK az ügyben vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A közszolgálati televízió helyszíni tudósítója a Komáromnál megállított szállodahajóról elmondta: a jármű orrán komolyabb sérülés látható, amelyet valószínűleg az éjszakai baleset során szerzett. A Heidelberg nevű hajó 2004-ben épült, kétszer 1107 lóerős, 110 méter hosszú, 110 vendég fér el rajta, legénysége 35 tagú. A rendőrség a fedélzeten hallgatja ki a szállodahajón utazó turistákat.

Borítókép: Helyszíni felvétel (Fotó: BRFK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.