Lezárták a testőrök Magyar Péter kocsiját a debreceni vonaton

A baloldali politikust nem lehetett zavarni, miközben beszédet tanult.

2024. 05. 05. 16:16
null
Fotó: Munkatársunktól
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter és pártja több európai parlamenti képviselőjelöltje vonaton utaztak a debreceni tüntetésükre. Egy egész vasúti kocsit elfoglaltak, sőt azt lényegében le is zárták a baloldali politikust védő testőrök – számolt be a 444. A lap szerint a vasúti kocsi elején és végén biztonsági emberek álltak, akik ellenőrizték az áthaladó utasokat és jegyeiket, és csak egyesével engedték át őket.

Még Magyar Péter egyik szimpatizánsát is visszafordították, mondván: „Péter beszédet tanul.”

– Abban az esetben zárható le így helyiség, páholy vagy bármi más, ha erre valaki külön előzetes engedélyt kért és fizetett érte – tájékoztatta a Magyar Nemzetet megkeresésünkre egy név nélkül nyilatkozó biztonsági szakértő.

A MÁV szabályai szerint lehetőség van arra, hogy nagyobb csoportok különkocsit béreljenek az utazásra. Egyedi megrendelésre a vasút vállalja különkocsik közlekedtetését a menetrend szerint közlekedő vonataiba besorozva, belföldi és nemzetközi viszonylatokban egyaránt. A különkocsi közlekedtetését legalább 21 nappal a tervezett indulás előtt írásban kell megrendelni. A különkocsi közlekedtetésére a vasút egyedi árajánlatot készít, melynek elfogadása esetén a megrendelővel szolgáltatási szerződést köt. A szerződés tartalmazza a közlekedés lebonyolításának részletes feltételeit, a szolgáltatás díját, valamint a fizetési és lemondási feltételeket. A különvonat vagy különkocsi az út során a megrendelő kizárólagos használatára áll.

Lapunk kérdéseivel megkereste a vasúttársaságot, hogy megtudjuk: a szabályoknak megfelelően történt-e Magyar Péter utazása, illetve hogy a testőrei akadályozták az utasokat. A MÁV-hoz nem érkezett a megkeresésben foglaltakkal összefüggő panasz vagy bejelentés – tájékoztatta lapunkat a társaság.

Borítókép: Magyar Péter a Kossuth téren

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.