Magyar Péter átejtette jobbikos segítőit

Egyre több jobbikos pártkatona segíti Magyar Péter kampányát.

2024. 05. 02. 17:56
Budapest, 2024. április 26.
Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje beszédet mond a Belügyminisztérium épülete elõtt megtartott demonstráción, Budapesten 2024. április 26-án. A tüntetésen Magyar Péter mûködõ, a gyermekeket valóban védõ gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte.
MTI/Illyés Tibor
Forrás: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számtalan jobbikos és exjobbikos politikus segítette Magyar Pétert – írja a Mandiner. A lap szerint Sas Zoltán, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke; Beleznay Zsuzsanna, Terézváros jobbikos alpolgármestere és a kiskunhalasi Jobbik alelnöke, Harkai Péter és a párt helyi aktivistája, Kardos Ibolya is Magyar Péter segíti a kampányban. 

Mindez szemet szúrt a Jobbik korábbi elnökének, Sneider Tamásnak is, aki arról írt Facebook-oldalán, hogy tömegével látja megjelenni pártja egykori embereit Magyar rendezvényein.

Nagyon leegyszerűsítve a budapesti tüntetésen megjelenteknek fele-kétharmada anno Jobbik-szimpatizáns volt, míg a vidéki rendezvényeken megjelenőknél ez négyötödre is felmegy, főleg az olyan helyeken, mint Békés megye, ahol szinte csak a mi 2018-as szavazóinkat szólította meg Magyar Péter

 – írta Sneider.

A Mandiner értesülései szerint a jobbikosok szemében Magyar jóval elfogadhatóbb, mint a Gyurcsány által vezetett baloldal. Épen ezért a lap információi szerint a Jobbik vezetése ösztönözte a tagságot a Magyar Péterhez és pártjához való közeledésre.

Ahogyan vészesen közeledik a begyűjtött ajánlások leadásának végső időpontja, egyre növekszik a feszültség a Jobbik vezetésén belül, hiszen Magyar támogatása elszívta az aktivistákat a saját kampányuktól. 

Ez a Mandiner szerint meg is látszik az ajánlásgyűjtések kapcsán, ugyanis információik szerint egyre komolyabb az esély arra, hogy a Jobbik egyáltalán nem indít EP-listát, amelyhez 20 ezer szignót kellene összegyűjteniük.

Ráadásul egy választó több listát, jelöltet vagy pártot is támogathat, ilyen körülmények között pedig igen kellemetlen lenne, ha nem gyűlne össze a megfelelő számú ajánlás.

Borítókép: Magyar Péter beszédet mond a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.