Magyar Péter szándékosan igyekszik elterelni a figyelmet a háborúról

Ugyanazt a módszert követi, mint baloldali társai.

2024. 05. 10. 18:44
Szavazásra készülnek a képviselők az Európai Parlamentben
MTI/EPA/Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai parlamenti választások tétjét és témáit elemezte pénteki videójában Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője Magyar Péterrel kapcsolatban azt is megvizsgálta, hogy a baloldali politikus miért állítja, hogy Magyarországon mindenki békepárti, és miért mondja, hogy szerinte a baloldal és Gyurcsány Ferenc is békepárti.

A globalista politikai körök, amelyekhez Magyar Péter is tartozik, igyekeznek elterelni a figyelmet az európai kérdésekről, miközben európai parlamenti választás lesz

– magyarázta Deák Dániel. Rámutatott: ez nem véletlen, igyekeznek a háborúról nem beszélni és úgy tenni, mintha ez egy álprobléma lenne, mivel ők erősen háborúpárti álláspontot képviselnek.

Ezt a módszert láthattuk a bevándorlási probléma kapcsán is. Akkor is arról beszéltek, hogy ez egy álprobléma és hogy nem ez a választások tétje. Akkor is igyekezték elterelni a figyelmet erről az egész kérdéskörről – emlékeztetett az elemző.

Az a céljuk ezzel, hogy az EP-választáson ne következzen be békepárti fordulat

– hangsúlyozta Deák Dániel.

Az elemző rámutatott:

ugyanazok a szereplők állnak Magyar Péter mögött, mint akik Márki-Zay Pétert is támogatták.

A céljuk a békepárti magyar álláspont gyengítése. Emiatt Magyar Péter is igyekszik elterelni a figyelmet a háború ügyéről és úgy tenni, mintha álprobléma lenne – jelezte.

A globalista szereplők magyarországi beavatkozási kísérlete a jelek szerint kudarcot vallott, ugyanis Magyar Péter – a korábbi hasonló próbálkozásokhoz hasonlóan – nem a kormányoldalt, hanem a balliberális ellenzéket hozta nehéz helyzetbe – vonta le a közvélemény-kutatások tanulságait Deák Dániel. Hozzátette: a Fidesz–KDNP támogatottsága továbbra is stabil, míg a baloldal az eddiginél is megosztottabb, tovább aprózódott.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.