Orbán Viktor: A Fico-merénylet után minden eddiginél nagyobb jelentősége lett az európai választásnak + videó

A kormányfő szerint a békepártisághoz vezető úton keresztbe tettek azzal, hogy a szlovák miniszterelnök ellen egy baloldali aktivista merényletet követett el.

Forrás: MTI2024. 05. 16. 15:12
ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor miniszterelnök, ahol tárgyalt a város polgármesterével, Szemereyné Pataki Klaudiával, majd a szlovák miniszterelnök elleni merényletről is beszélt – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kecskeméti választókkal beszélgetve a Fidesz elnöke kitért arra: a szlovákiai választást követő kormányváltással Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton. Mint mondta, ez nagy segítség volt Magyarországnak.

Most ennek a folyamatnak tettek, lőttek keresztbe azzal, hogy a szlovák miniszterelnök ellen egy baloldali aktivista merényletet követett el

– fogalmazott a kormányfő.

Rámutatott: a legfontosabb hónapokban Robert Fico kiesett a munkából.

Bizakodunk a felépülésében, de ma egyedül kell küzdenünk a békéért. Mostantól kétszeres erővel, egymagunknak kell harcolnunk

– mondta Orbán Viktor, hozzátéve: minden eddiginél nagyobb jelentősége lett az európai választásnak: véget kell vetni az erőszaknak, el kell mennünk és a békére kell szavaznunk június 9-én!

Mint arról lapunk beszámolt, országjáráson vesz részt a miniszterelnök. Orbán Viktor a múlt héten Szentendrén, Pomázon, Solymáron és Esztergomban is járt, de találkozott Hszi Csin-pinggel is, akinek magyarországi látogatása jelentős nemzetközi visszhangot is kapott. Ezen a héten Tiszaladányban és Diósgyőrben tartott fórumot, de szerdán megfordult Kapuváron és Sopronban is.

A miniszerelnök kecskeméti megállójáról egy videót is feltöltött közösségi oldalára, melyben felidézte: Szlovákia is hosszú időn keresztül háborúpárti ország volt, azonban egy parlamenti választásnak köszönhetően Robert Fico vezetésével Szlovákia elindult az ukrán-orosz háború ügyben a béke irányába. – Ezért nagy veszteség ért bennünket, úgyhogy amit tudunk tenni, hogy drukkolunk neki, imádkozunk érte, és kívánjuk, hogy minél hamarabb épüljön föl – mondta Orbán Viktor, majd kiemelte:

de most ebben a választási kampányban már nem számíthatunk rá.

– Most már teljesen egyedül maradtunk azok, akik a béke hangján beszélünk, ezért nekünk kétszeres erővel kell dolgoznunk – húzta alá.

 

Borítókép: Orbán Viktor Kecskeméten (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.