Razziázott a BKK, több mint hetvenezer utast ellenőriztek a bliccelés elleni kampányban

A közlekedési cég azt reméli, az akció ráirányította a figyelmet arra, hogy a közösségi közlekedési szolgáltatás árát mindenkinek meg kell fizetnie.

Forrás: MTI2024. 05. 15. 13:27
null
Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bliccelés elleni kampányt tartott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden: 71 121 utast ellenőriztek, közülük 3225-nek nem volt jegye, de a jegyellenőrök senkit nem büntettek meg – közölte a vállalat. Azt írták: 

kivételesen senkit nem pótdíjaztak, hanem „I love BKK” feliratú matricával vagy kitűzővel ajándékozták meg az utasokat.

A közlekedési cég azt reméli, hogy az akció ráirányította a figyelmet az utaskoordinátorok és a jegyellenőrök munkájának fontosságára, illetve arra, hogy a közösségi közlekedési szolgáltatás árát mindenkinek meg kell fizetnie.

Emlékeztettek arra, hogy a diákok bérletvásárlás esetén napi 31 forint 50 fillérért utazhatnak, a teljes árú bérletet vásárlók pedig napi 298 forint 30 fillérért. Ezért az árért korlátlanul lehet utazni Budapesten egy-egy napon, összesen 2300 járművön.

Közölték azt is, a legutóbbi, ezer ember megkérdezésével készített ügyfél-elégedettségi felmérésükből az derült ki, hogy a közösségi közlekedők 91 százaléka saját bevallása szerint érvényes jeggyel vagy bérlettel utazik a BKK járatain, és tízből heten úgy gondolják, hogy a közösségi közlekedés ára arányban áll a szolgáltatás minőségével.

A szabályosan utazók aránya minimális javulást mutat a társaság korábbi felméréséhez képest

 – tették hozzá. Érvényes jegy vagy bérlet nélkül saját bevallása szerint a közösségi közlekedők kilenc százaléka utazik, közülük a legtöbb alkalommal a legfiatalabbak (18–29 évesek) és a 40–49 évesek bliccelnek – áll a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.