Sötét titkok derültek ki Karácsony Gergelyről

A főpolgármester ismét elszólta magát.

Forrás: Mandiner2024. 05. 19. 14:10
Budapest, 2024. április 29.
Karácsony Gergely fõpolgármester beszédet mond a Fõvárosi Önkormányzat által indított ingyenes szûrõprogramról tartott sajtótájékoztatón a XI. kerületi Szent Kristóf Szakrendelõ elõtt 2024. április 29-én. A fõvárosban 24 helyszínen május 2-tõl június 16-ig várják a vizsgálatokra elõre regisztráltakat.
MTI/Purger Tamás
Fotó: MTI/Purger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely volt Puzsér Róbert Hard talk című estjének szombati vendége. A kritikus 2019-ben szintén indult a főpolgármesteri székért, azóta is nagy kritikusa a Párbeszéd egykori társelnökének, így Magyar Péterrel ellentétben a politikus borítékolhatóan keményebb kérdéseket kapott, mint a Tisza Párt vezetője.

A Mandiner szerint Karácsony egyebek mellett arról beszélt: bár 2018-ban is volt miniszterelnök-jelölt, majd ezért a posztért 2021-ben is ringbe szállt, mielőtt váratlanul visszalépett volna Márki-Zay Péter javára, szerinte

a Holdról is látszott, hogy nem akarok miniszterelnök lenni.

Ez a megjegyzés annak tükrében érdekes a Mandiner szerint, hogy az előválasztási kampány idején, máig tisztázatlan módon valakik mintegy félmilliárd forinttal támogatták, éppen azzal a céllal, hogy igenis ő legyen a baloldal közös listavezetője. Kétségtelen, azt már korábban elárulta, hogy az előválasztási vita során már unatkozott, máshol járt az esze.

Karácsony most gáláns módon elismerte a tudósítás szerint, hogy ezt teljes joggal kérik számon rajta. Ugyanakkor ezt ő mégis teljesen máshogy látja, mert helyi szinten tudott csapatot építeni, meg tudott valósítani egy jó modellt.

Magyarázata szerint 2019 után azt látta, hogy ez a főváros és az országos vezetés nem tud normálisan együttműködni, és ezt kellene országos szinten helyrehozni. Szerinte elmérte, miért kell ebbe belemenni. Azért csinálta, mert azt gondolta, hogy nála mindenki rosszabbul csinálná.

Azt gondoltam, hogy elmehettek a f…szba

– fogalmazott Karácsony, amikor a koronavírus-járvány idején született kormányzati döntésekre terelődött a szó. Szerinte ezzel kapcsolatban az volt a döntő, amikor egy fővárosi hajléktalankórházat akkor bezártak, azonban a Pesti úti idősotthon fővárosi botránya nem került szóba.

Később Karácsony a műsorban arról is értekezett, hogy szerinte semmi nem változott 2021-hez képest, amikor még Dobrev Klára ellen kampányolt, noha például a DK teleplakátolta az országot a közös képükkel. Szerinte ő csak támogat egy DK-s európai parlamenti listát, amin nincs rajta, a fővárosi lista pedig olyan, amilyet ő akart. A Mandiner szerint ugyanakkor érdemes megjegyezni: az EP-listán szinte csak DK-sok vannak befutó helyen, ahogy Budapesten is Gyurcsányék dominálnak.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.