Végjáték: egymást marja a kutyapárt és a Momentum

A Momentum számára úgy tűnik többé nem vicces a viccpárt.

2024. 05. 09. 14:05
DONÁTH Anna
Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felkavarta az állóvizet, mikor szerdán a HVG közzétett egy birtokába jutott egy hangfelvételt, amely a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) 2021-es évi kaotikus működéséről tett tanúbizonyságot. A párt nem várt sokat a válasszal, amelyből kiderült: a szivárogtatás mögött a törpepárttá zsugorodott Momentum állhat.

„Nem etikus hangfelvételt közölni, pláne nem egy megszűnés szélén lévő pártnak, de a kisebbet nem fogom megütni”

– jegyezte meg az ügy kapcsán az ATV műsorában az MKKP pártigazgatója.

Nagy Dávid elmondása szerint fél éve tudnak erről a felvételről, ugyanis momentumos forrásaik jelezték, hogy ez az anyag eljutott hozzájuk, és a párt közzé akarja tenni. Hozzátette, nem vontak felelősségre senkit a három évvel ezelőtti ügyben, a számlahiány, a pártalapítvány és a párt összekevert pénzügyei miatt pedig bírságot kaptak, amelyet kifizettek.

Leszögezte, azóta minden rendben van a pénzügyekkel.

Az elmúlt időszak fényében nem meglepő a Momentum politikai kapálózása: szavazóbázisát minden jel szerinte felzabálta a Tisza Párt, aminek következtében erősen valószínű, hogy az olimpiaellenes párt nem fog tudni bejutni az Európai Parlamentbe, és saját főpolgármester-jelölt híján valószínűleg még a Fővárosi Közgyűlésbe sem. Ebben a helyzetben érthető, hogy a föléjük nőtt viccpártot is próbálják lejáratni. 

Borítókép: Donáth Anna (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.