Vig Mór hallgat a hídpénzbotrányról + videó

Iratismertetéssel folytatódott Vig Mór és társai negyvenrendbeli csalási pere. A hídpénzbotrány kulcsszereplője eközben hallgat arról, hogy került-e pénz városházi körökhöz abból a közel másfélmilliárd forintból, amit az A-Híd Zrt. utalt cégének.

2024. 05. 10. 15:03
Forrás: NAV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csalás bűntettének az ügyében folytatódott Vig Mór pere a II. és III. kerületi bíróságon. 

Az Amnesty International magyarországi vezetőjének, Vig Dávidnak a testvérét bilincsben, vezetőszáron vezették be a tárgyalásra.

A hídpénzbotrány kulcsembere most üzletszerűen elkövetett csalás és hamis magánokirat felhasználásának több rendbeli vádjával ült a vádlottak padján, a per iratismertetéssel folytatódott. 

Vig Mór neve akkor került a köztudatba, amikor kiderült, hogy közel másfélmilliárd forintot utalt Sunstrike Hungary nevű cégéhez a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. Vig kilencszázmilliót magán- és ügyvédi letéti számlájára utalt tovább, amelyet készpénzben nem sokkal később több részletben fel is vettek a számláról.

További ötszázmilliót pedig egy bizonyos Hegedűs Dávid vett fel szintén készpénzben. Majd a fideszes Budai Gyulához eljuttatott levél szerint több alkalommal járt Vig az Argus Security nevű cégnél, ahová elszámolni járt. Az Argus Security pedig kapcsolatban áll az A-Híd Zrt.-vel. A levélben az is szerepel, hogy ezek a pénzek jelentős részben a Karácsony Gergely vezette városházi körökhöz kerülhettek. 

Vig Mór azonban a Magyar Nemzet egyetlen erre vonatkozó kérdésére sem adott választ, tehát 

hallgatott arról, hogy milyen kapcsolatban áll Karácsony Gergellyel és a fővárosi vezetéssel. Nem válaszolt arra sem, hogy pontosan mennyi pénz jutott a cégéhez és, hogy mi lett ennek a további sorsa.

A vádlott pedig a bíróságon azt kérvényezte, hogy a további tárgyalásokon ne kelljen személyesen megjelennie, helyette ügyvédje képviselhesse.

Karácsony Gergely egyébként azóta is azt állítja, hogy nincs hídpénzbotrány, a fővárosi önkormányzatnak pedig nincs köze az ügyhöz. Ez azonban már akkor megdőlt, amikor kiderült, hogy az A-Híd Zrt. azt követően utalta az első részletet Vig Mór cégéhez, miután a Lánchíd felújítására kiírt tenderek borítékjait már felnyitották, vagyis a főváros már tudta, hogy ez a cég fogja megnyerni a pályázatot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.