Jogerős az újpesti időközi választás eredménye

RZ

2014. december 1., hétfő 20:22

Jogerőssé vált a november 23-i újpesti időközi országgyűlési képviselő-választás eredménye, miután a hétfő 16 órai határidőig nem érkezett jogorvoslati kérelem.

A főváros 11. számú országgyűlési egyéni választókerületében Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett időközi országgyűlési képviselő-választást tartani. Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság pénteki ülésén állapította meg a voksolás eredményét, és azt, hogy a mandátumot Horváth Imre (MSZP) képviselőjelölt nyerte.

Horváth Imrére a november 23-i szavazáson 13 338 szavazat érkezett, a második helyen Hollósi Antal Gábor, a Fidesz–KDNP jelöltje végzett, 8099 voksot kapott, a harmadik Urbán Flórián (Jobbik) 2602-t, Kanász-Nagy Máté (LMP) 1332-t, Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának jelöltje 671, a többi induló 100-nál kevesebb szavazatot szerzett.

A választási bizottság pénteki, eredménymegállapító határozata ellen hétfő 16 óráig lehetett jogorvoslati kérelmet benyújtani, ilyen azonban nem érkezett, így az eredmény jogerőssé vált. Ez azt jelenti, hogy Horváth Imre a napokban átveheti megbízólevelét az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságtól, majd – miután letette esküjét – beülhet az MSZP-frakcióba az Országgyűlésben.

Forrás: MTI