Áttörést hozhat a nyújtható kijelző

Viselhető kütyüs használat mellett akár autók szélvédőibe is integrálható lehet – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 25. 21:30
null
Hajtogatható LED kijelző Forrás: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb nagy potenciállal rendelkező fejlesztést demonstrált a világ legelső, azonban nem túl jól sikerült kettéhajtható mobilját elkészített Royole. A gyártó microLED technológiát használó kijelzőpanelje nem csak kettéhajtható vagy felgörgethető, de 30 százalékkal nyújtható is, így térbeli felületekre applikálható. A konvex hajtogatás 40 fokos szögig valósítható meg vele.

A Display Week Symposiumon bemutatott prototípus panel 2,7 hüvelykes és 96×60 pixel felbontású, a gyártó szerint 120 PPI képpontsűrűség érhető el vele, továbbá a környezeti fény 70 százalékát képes átengedni magán. Ennek köszönhetően nem csak órákhoz vagy szemüvegekhez hasonló kütyükben lehet használható, de akár járművek szélvédőibe is integrálható a különféle információk mutatására. Ezek mellett persze rengeteg egyéb felhasználási területe is lehet, például futurisztikus, henger formájú hirdetőtáblákon is bevethetőnek bizonyulhat.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.