Idén ősztől búcsúzik az Internet Explorer

Nem lesz már benne a Windows 10 következő főverziójában – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 05. 23. 15:54
null
Internet explorer Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb korszak végét jelentette be a héten Microsoft, a jövő év közepén a Windows szinte összes fogyasztói és üzleti változatában megszűnik az Internet Explorer böngésző támogatása, két és fél évtized után végre nyugdíjba vonul a böngésző.

Pénteken újabb információ érkezett a témában, a Windows 10 idén ősszel érkező főverziójában már nem lesz benne az Internet Explorer. Ezt az operációs rendszer legújabb nyilvános tesztelői változatának kiadásával együtt közölte a Microsoft, a build 21387 jelzésű előzetesből már kiszedték a böngészőt, kizárólag a második generációs Edge található meg benne.

Internet explorer

Az említett előzetes ezen túlmenően csak hibajavításokat tartalmaz, plusz átmenetileg kiszedtek a Feladatkezelőjéből egy nemrég implementált energiatakarékossági beállítást, ez valamikor később visszakerül majd a funkciókészletébe. Az őszi Windows 10 messze legnagyobb érdekességét a modernizált kezelőfelülete jelenti majd, ám ez még nincs benne a nyilvános tesztváltozataiban, a Microsoft talán a jövő heti BUILD 2021 konferencián leplezheti le az új kinézetet.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Flickr

Megszabadul az ősrégi ikonjaitól a Windows 10

Sok ősrégi ikont még a Windows 95 idején terveztek a grafikusok. Az elmúlt körülbelül két és fél évtizedben a Microsoft több alkalommal is frissítette a Windowsban használt ikonokat, azonban a grafikusai tipikusan csak azokkal foglalkoztak, amelyek ténylegesen használatban is voltak az operációs rendszer különböző felületein. Így fordulhat elő, hogy aki meg kívánja változtatni egy program vagy mappa ikonját, az egészen meghökkentő matuzsálemekkel találja szembe a tallózóablakban, a Windows 95-ös időkig visszanyúló ikonok is vannak a repertoárban – olvasható az Origo cikkében.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.