Minden korábbinál színesebb és egyedibb lesz az új okostelefon operációs rendszer

Sok év után ezúttal alaposan felfrissül az Android rendszer kinézete. Minden korábbinál testreszabhatóbb és színesebb lehet, de a Google azért a biztonságra is odafigyelt – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 20. 19:40
null
A Google Fotók nem menti majd alapértelmezésben a képernyőképeket Android 12 alatt Forrás: TWITTER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutoljára még 2014-ben változott akkorát a világ legnépszerűbb okostelefonos rendszere, mint most fog. Akkor a Google nem csak az Android kinézetét szabta át alaposan a Material dizájn bevezetésével, de ezeket az irányelveket a vállalat legtöbb alkalmazása, szolgáltatása is megkapta, hogy egységesebbé válljon a korábban eléggé szétszabdaltnak tűnő grafikus nyelvezet.

A Google ezen az irányvonalon megy tovább, az új külső elnevezése pedig a Material You. Ez előrevetíti, hogy megmarad az eddigi egyszerűség, letisztultság, azonban minden alaposan testreszabható válik, így a telefon méginkább idomulhat a felhasználója ízlésvilágához.

Ennek az egyik legfontosabb része, hogy az Android minden korábbinál színesebbé válhat, ha úgy akarjuk.

A legtöbb felhasználó számára a készülék megvásárlása után az egyik legfontosabb dolog a háttérkép megváltoztatása, az Android 12 pedig képessé válik megállapítani ennek főbb árnyalatait, és a rendszerben használt színeket ehhez igazítani.

Az Android 12 várhatóan ősz elején jelenik meg, és szokás szerint először a Google saját, Pixel márkájű telefonjain válik elérhetővé
Fotó: TWITTER

És tényleg nem csak arról van szó, hogy egy-két dolog más színűvé válik, hanem a rendszer legtöbb eleme tud majd igazodni a háttérkép színéihez, legyen szó az értesítési felületről, vagy éppen az alapból elérhető widgetekről. De természetesen nem kötelező a háttérképhez alkalmazkodni, lesznek egyedileg kiválasztható színszémák is, így tényleg mindenki meg fogja találni a számára megfelelőt.

Általánosan elmondható, hogy a legtöbb felület elem lekerekítetté válik, és a gombok többsége is átalakul.

Az értesítési felület is átalakul, és az onnan lehúzható gyorskapcsolókból is kevesebb lesz látható, hogy csak a fontosabb, rendszeresebben használt dolgok maradjanak. Ezen kívül beépül ide a az itthon is egyre népszerűbb Google Pay fizetési megoldás, valamint az okosotthonhoz kapcsolódó rendszerek kezelése is.

A Google egyre fontosabb szerepet szán az asszisztensnek, ami most már a bekapcsoló gomb hosszú lenyomásával is rögtön előhívható.

Alaposan megújulnak majd az animációk, hogy jobban igazodjanak az adott cselekvéshez, és a megfelelő helyeken minden korábbinál gyorsabb lehessen. Magán a gyorsaságon segíthet egyébként az is, hogy az ígéretek szerint a rendszer 22%-kal kisebb processzorigénnyel tud majd működni (ez az akkuidőnek is jót tehet), illetve 15%-kal kevesebbszer nyúl az erősebb processzormagokhoz az energiatakarékos magok helyett (ez meg pláne).

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.