Nem vesztegetett az Apple biztonsági főnöke

Az ügyész szerint iPadekkel fizetve próbált fegyverviselési engedélyekhez jutni.

Forrás: ORIGO.HU2021. 06. 02. 21:47
null
Nagy bajba került tavaly novemberben az Apple biztonsági főnöke, egy büntetőeljárás keretében azzal vádolták meg, hogy négy rejtett fegyverviselési engedélyért táblagépekkel fizetett volna a kaliforniai Santa Clara megye seriffhivatalának. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy bajba került tavaly novemberben az Apple biztonsági főnöke, egy büntetőeljárás keretében azzal vádolták meg, hogy négy rejtett fegyverviselési engedélyért táblagépekkel fizetett volna a kaliforniai Santa Clara megye seriffhivatalának. Az engedélyek a vállalat alkalmazottainak kellettek volna, ismeretlen oknál fogva a seriffhivatal képviselői akadályozták a kiadásukat – olvasható az Origo cikkében.

A vád szerint Thomas Moyer végül beleegyezett kétszáz darab, körülbelül 70 ezer dollár értékű iPad a seriffhivatalnak való adományozásába, csak hogy elintézze az ügyet. Ez végül nem történt meg, miután 2019 augusztusában a seriffhivatal érintett képviselőinek tudomására jutott, hogy az ügyészség már két éve nyomozást folytat ellenük a fegyverviselési engedélyek sajátos kibocsátási praktikái miatt.

Nagy bajba került tavaly novemberben az Apple biztonsági főnöke, egy büntetőeljárás keretében azzal vádolták meg, hogy négy rejtett fegyverviselési engedélyért táblagépekkel fizetett volna a kaliforniai Santa Clara megye seriffhivatalának.
Fotó: PIXABAY

Az Apple által védett Moyert most felmentette a vesztegetési vád alól a bíró, indoklása szerint részben mivel a biztonsági főnök a seriffhivatalnak történő adományozásba egyezett bele, nem specifikus személyeknek adta volna az iPadeket az engedélyekért cserébe. Összességében nem tartja megalapozottnak az elképzelést, hogy Moyer szándéka korrupt természetű lett volna.

Ed Swanson védőügyvéd üdvözölte a döntést, az üggyel kapcsolatban pedig korábban azt nyilatkozta, hogy Moyer járulékos veszteség a seriffhivatal és az ügyészség háborújában, csak belekeverték a két szervezet közti adok-kapokba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.