Elbúcsúzik a felhasználóktól az egyik ismert focis videójáték + videó

A japán kiadó közlése szerint klasszikus formájában vége a szériának, utódja egy üzleti modellt használó játék lesz.

Forrás: origo.hu2021. 07. 22. 20:27
null
Élethű karakterek a focis videójátékban Forrás: Youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan a legismertebb focis játék már a kilencvenes évek közepe óta a FIFA, azonban nagyon régóta akadt egy üzletileg sikeresnek bizonyult kihívója a Konami által gondozott Pro Evolution Soccer képében. A japán kiadó most tudatta, hogy a klasszikus formájában vége a szériának, az utódja egy eFootball nevű, free-to-play üzleti modellt használó játék lesz. A cégnek már van ilyen nevű megoldása, a most bejelentett termék egyben azt is leváltja majd.

A Konami tájékoztatása szerint az új eFootball platformban a saját FOX Engine játékmotorját lecserélte az Unreal Engine-re, az ingyen játszható újdonság idén ősszel jelenik meg PC, PS4 / PS5, Xbox One / Series gépekre. Az új focis játék később mobilokra is elérhetővé válik majd, és támogatni kezdi a keresztplatformos többjátékos módot, képesek lesznek egymás ellen játszani az eltérő típusú eszközöket használók.

A free-to-play termékek esetében megszokott módon az eFootball folyamatosan frissül majd újabb játékmódokkal és tartalmakkal, egy részük minden bizonnyal fizetős lesz, a monetizációval kapcsolatos részletekről egyelőre szinte semmit sem árult el a Konami. A megjelenésekor kilenc közismert klubcsapat lesz elérhető, a játékosok elsőként barátságos meccseken tudnak majd megmérkőzni egymással.

Élethű karakterek a focis videójátékban
Fotó: Youtube (képernyőfotó)

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.