Jobbá válik az Android felhős biztonsági mentése

Rengeteg meglévő eszközre is megérkezik a továbbfejlesztett szolgáltatás – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 25. 13:04
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Android alapú okostelefon másikra való lecserélésekor rendkívül kellemes, hogy a Google-fiókba való bejelentkezés után számos adat és beállítás automatikusan elérhető lesz az új készüléken, nem kell például manuálisan átmásolni a régiről az újra a névjegyzék tartalmát. Az ehhez szükséges biztonsági mentési szolgáltatás már emberemlékezet óta az Android része, most pedig nagy csendben elkezdett elérhetővé válni az utódja.

Az eddig használt mentési szolgáltatás az alkalmazások adatait, az SMS-eket, a hívástörténetet, a névjegyzéket, a háttérképet, továbbá a készülékek ilyen-olyan beállításait volt képes szinkronizálni.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Az új Backup by Google One rendszerre való átállás után már a fotók, a videók, továbbá az MMS-üzenetek is mentődnek a felhasználók Google Drive felhőtárhelyére. Ezzel együtt a biztonsági mentési szolgáltatás beállítófelülete közvetlenül elérhetővé válik a Beállítások appban.

A Backup by Google One a következő hetekben elméletileg minden, legalább Android 8.0-t futtató androidos eszközön lecseréli majd a meglévő biztonsági mentési mechanizmust, a szükséges frissítés a Play Áruházon keresztül érkezik majd meg az eszközökre.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Az Android újabb elavult verzióinak támogatása szűnik meg

Az Android újabb elavult verzióinak int búcsút a Google, a Play-szolgáltatások keretrendszer várhatóan augusztusban érkező 21.30.99-es verziója lesz az utolsó, amely kompatibilisnek bizonyul a Jelly Bean kódnevű operációs rendszert futtató mobilokkal.

„A Google Play-szolgáltatások a Google-alkalmazások és a Google Playről származó alkalmazások frissítésére szolgál. Ez az összetevő olyan alapvető funkciókat biztosít, mint például: a Google-szolgáltatásokkal kapcsolatos hitelesítés, szinkronizált névjegyek, hozzáférés a legújabb felhasználói adatvédelmi beállításokhoz, illetve jobb minőségű és energiatakarékosabb helyalapú szolgáltatások” – olvasható a komponens Play áruházban lévő leírásában.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.