Elképesztő magasságokba emelkedett a közösségi média platform felhasználói tábora

A TikToknak már 1 milliárd havi szinten aktív felhasználója van, a platformot érő kritikák ellenére is – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 30. 9:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár sem az amerikai, sem az indiai hatóságok nem nézik igazán jó szemmel a TikTok működését, és más régiókban is van, hogy vizsgálódnak a cég ellen. A platform a kritikák ellenére szárnyal.

Nemrég derült ki, hogy immáron több mint 1 milliárd havi szinten aktív felhasználóval rendelkezik. Az adatgyűjtési gyakorlatai miatt az amerikai kormány korábban nehéz helyzetbe hozta a platformot, tiltást is kilátásba helyeztek, ha nem állapodnak meg egy amerikai céggel az amerikai működésről. Az utóbbi hónapokban azonban mindez semmissé vált.

Érdekesség, hogy ezt a mérföldkövet az Instagram még 2018 nyarán érte el, és bár továbbra is tartaná vezető szerepét a közösségi appok között,

 a TikTok felemelkedése az Instagramot és a YouTube-ot nehéz helyzetbe hozta. 

Előbbi a Reels, utóbbi a Shorts formájában próbálta másolni a rövid videós ötletet. Júliusban az Instagramért felelős Adam Mosseri ki is jelentette, hogy a TikTok nagy ellenféllé vált, nekik pedig fotómegosztóból át kell alakulniuk, és kiszolgálniuk a tartalomgyártókat, a videós közösséget, az online vásárlást és az üzenetküldési feladatokat.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.