Megjelent az egyik legjobb hangzást biztosító frissítés az új generációs konzolokra

Hamarosan száznál is több játék lesz kompatibilis a HDR-technológiával – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 29. 9:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kezdetek óta ígérgetett funkció vált végre elérhetővé az Xbox Series X/S játékkonzolokon, a Microsoft beszámolója szerint aktiválhatóvá vált a Dolby Vision képmegjelenítés. A magas minőségű HDR-szabványt már most is számos játék támogatja, a nagyon közeli jövőben patchet kapó vagy már kompatibilisen megjelenő címekkel együtt száz feletti termék kompatibilis vele.

Természetesen a Dolby Vision aktiválásához a szabvánnyal kompatibilis tévére is szükség van, a HDR nélküli képhez képest a szabvány masszívan szélesebb színspektrumot, akár negyvenszer világosabb kiemeléseket, továbbá tízszer sötétebb feketét kínál. A konzolok által eddig is támogatott HDR 10-hez képest szemmel láthatóan jobb képet kell biztosítania.

További jó hír a Dolby Visiont támogató tévék tulajdonosai számára, hogy a magas dinamikatartományú képmegjelenítést nem támogató játékok kicsinosítására kitalált Auto HDR-funkció is szebb eredményt produkálhat a készülékeiken.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: YouTube

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.