Mégsem kap 200 megapixeles kamerát az egyik új kínai okostelefon

A médiában 200 megapixeles kamerát emlegetnek, de fordítási hiba állhat a háttérben, azt a kamerát a sima Xiaomi 12 kaphatja.

Forrás: ORIGO.HU2021. 09. 01. 17:47
Xiaomi Mi 11 Ultra Forrás: XIAOMI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A médiában 200 megapixeles kamerát emlegetnek, de fordítási hiba állhat a háttérben, azt a kamerát a sima Xiaomi 12 kaphatja - olvasható az Origo cikkében.

Az elmúlt hónapokban többször is előkerültek azok a pletykák, amelyek szerint elsőként a Xiaomi áll majd elő olyan mobillal, amelyben már 200 megapixeles főkamera található. Az utóbbi napokban sorra jelentek meg a cikkek, amelyek szerint ez a kamera a Xiaomi 12 Ultrába kerül (a Mi szót örökre száműzte a termékeinek nevéből a Xiaomi).

A Notebookcheck szakemberei azonban felhívták a figyelmet arra, hogy gyakorlatilag a teljes nyugati média egy fordítási hibára alapozta a kijelentéseit. Az eredeti forrás, Digital Chat Station ugyanis a Weibón tette közzé az információit. A hibás fordításból mindenki azt feltételezte, hogy a Xiaomi 12 Ultra kapja a 200 megapixeles kamerát, és elsőre ez is lenne logikus.

A valóságban azonban (és a Weibo saját fordítási rendszere szerint is) a legolcsóbb, sima Xiaomi 12 kapja meg a 200 megapixeles kamerát. Ezt támasztja alá az is, hogy a Xiaomi Mi 10 és Mi 11 egyaránt 108 megapixeles kamerát kaptak, míg a Mi 10 Ultra és a Mi 11 Ultra 50 megapixeleset. Így lesz ez a Xiaomi 12 Ultra esetében is valószínűleg.

Mindez nem meglepő: az elmúlt két Ultra modell jobb minőségű szenzort kapott, a Mi 11 Ultra 50 megapixeles GN2-es érzékelője is jobbnak számít, mint a Mi 11-be épített, 108 megapixeles ISOCELL HMX. A Notebookcheck szerint mindez jól jelzi, hogy a Xiaomi is tisztában van azzal, amivel a fotósok: a több megapixel nem eredményez jobb képminőséget, marketing szempontjából viszont nagyon előnyösen lehet majd vele mozgósítani a vásárlókat.

Borítókép forrása: Xiaomi

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.