Nagy presztízsű ügyfélről maradt le az egyik számítástechnikai cég

Újból AMD processzort választott a szabvány szerverébe a Cloudflare.

Forrás: origo.hu2021. 09. 04. 12:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zen mikroarchitektúrás processzoraival az AMD nem csak a fogyasztói piacon vált versenyképessé az Intellel szemben, de a szerverekbe szánt központ egységek piacán is alaposan befűtött a talpa alá. A kettő közül valójában az utóbbi szektorban okozott messze nagyobb kellemetlenséget az ellenfele számára, részben mivel a vállalati ügyfelek az új kiszolgálók és komponensek beszerzésekor objektív szempontok alapján válogatnak a potenciálisan szóba jövő termékek között, míg a fogyasztói piacon gyakran döntő szerepet játszanak a teljesen szubjektív preferenciák, tipikusan a márkahűség.

A világ legnagyobb, többek közt webhelyek számára túlterheléses támadás elleni védelmet biztosító vállalata a napokban véglegesítette a 11. generációs szerverének specifikációját, a szabványgép meghajtására 64 magos AMD EPYC 7713 processzort választott. A Cloudflare szerint az Intel részéről kipróbált, Ice Lake családba tartozó Xeon teljesítmény tekintetében körülbelül azonosnak bizonyult a termékkel, ám a tesztelése során szerverenként több száz wattal magasabb fogyasztást mért.

Ez gigantikus különbség, hiszen világszerte kétszáznál is több új generációs szervert kíván üzembe helyezni a cég.

A vállalat ráadásul immáron másodjára döntött az AMD mellett, a tizedik generációs szervereiben 48 magos AMD EPYC 7642 processzort vetett be. Végül a Cloudflare elárulta még, hogy a legújabb szabvány szerverébe 384 GB rendszermemória és három 960 gigabájtos Samsung SSD került, érdekességként az elődjében 256 GB memória és két 1,92 TB-os Samsung SSD dolgozik.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.