Óriási chipgyárat építenének Texasban

Az éppen aktuális félvezetőipari válságon ez már persze nem segít – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 25. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Történetének legnagyobb chipgyártással kapcsolatos amerikai beruházását jelentette be a Samsung, 17 milliárd dollár befektetéssel az Austintól 25 kilométerre fekvő Taylor kisvárosban óriási lapkaüzemet épít. 

A vállalatnak az említett Austinban vannak már gyárai, az új üzem helyére részben a két helyszín közelsége miatt esett a választás, de az infrastruktúra, a közelben lévő lapkaipar, továbbá az adókedvezmények is nagy szerepet játszottak a döntés meghozásában.

Az ötmillió négyzetméteres komplexum építése a remények szerint 2022 első felében veheti kezdetét, a gyártás pedig a tervek szerint 2024 második felében kezdődhet. A beruházás közvetlenül kétezer, közvetett módon pedig további több ezer munkahelyet teremthet. 

A gyárban készülő termékekkel elsősorban az 5G-s, a mesterséges intelligenciás, továbbá a nagy számítási teljesítményű informatikai iparokat kívánja kiszolgálni a Samsung.

A Samsung új gyára a jelenlegi félvezetőhiányos helyzeten már nem lesz képes enyhíteni, remélhetően a jövő év végére nagyrészt megoldódik az éppen aktuális krízis.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Flickr) 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.