Új mobilos csúcsmemóriát készített a koreai techóriás

Nemcsak sokkal gyorsabb az elődjénél, de kevesebbet fogyaszt annál az LPDDR5X – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 12. 12:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli ütemben üti a forró vasat a Samsung memóriacsipeket fejlesztő részlege, a napokban bejelentette a világ első LPDDR5X típusú rendszermemóriájának (RAM) elkészültét. A csupán két éve leleplezett LPDDR5 utódja a csúcsmobilok mellett olyan beágyazott rendszerekben is jó szolgálatot tehet, amelyek esetében fontos a rendkívüli sebesség, nagyobb potenciális felvevőkként a mesterséges intelligenciás és kiterjesztett valóságos piacokat hozta fel a vállalat.

A 14 nm-es csíkszélességen készülő LPDDR5X lapkánként 2 GB kapacitást kínál, egy fizikai tokozáson belül 64 gigabájtnyi is összefűzhető belőle. Az elődjéhez képest a maximum átviteli sebessége 30 százalékkal magasabb, elérheti a 8,5 gigabit/másodpercet, ráadásul azonos órajel mellett 20 százalékkal kisebb fogyasztás mellett.

Egyelőre nem világos, hogy az LPDDR5X memória mikor debütálhat fogyasztói piacon kapható eszközben, a Samsung sajtóközleményében nem esett szó a tömeggyártásának beindításával kapcsolatos részletekről.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Elkészült a mobilokba és egyéb kütyükbe szánt első LPDDR5X memóriájával a Samsung (Fotó: Samsung)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.